Polonia lovită de două rachete rusești. Viktor Orban a convocat Consiliul de Apărare al Ungariei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Premierul Ungariei, Viktor Orban. Sursa foto Agerpres
Premierul Ungariei, Viktor Orban. Sursa foto Agerpres
Două rachete rusești au căzut pe teritoriul Poloniei, marți seara. 

Prim-ministrul Ungariei Viktor Orban a convocat marți consiliul de apărare al țării din cauza unor rapoarte neconfirmate despre rachete rusești lovite în Polonia, vecină a Ucrainei.

”Ca răspuns la oprirea transferului de petrol prin conducta Druzhba și rachetele care lovesc teritoriul Poloniei, prim-ministrul Viktor Orban a convocat Consiliul de Apărare al HU pentru ora 20:00 (1900 GMT)”, a scris purtătorul de cuvânt al lui Orban, Zoltan Kovacs, potrivit Barrons.

Reacția Pentagonului după incidentul din Polonia. Ce se discută la Pentagon în aceste momente

”E prea devreme după cum am spus. Știm că există o serie de atacuri cu rachete. Evaluăm faptul că au fost lansate de pe platforme aeriene de aeronave rusești. În acest moment nu avem niciun detaliu, deci vom continua să monitorizăm. Rușii folosesc forțele aeriene acum, își folosesc aceste forțe mai mult decât înainte. Este un lucru care îngrijorează Pentagonul. Cred că pe durata acestei campanii Rusia a folosit un set de capabilități, inclusiv rachete sol-sol, sau altele. Deci nu este ceva neobișnuit în sine, dar situația pe care o vedem acum, faptul că folosesc sisteme amplasate pe sol sau în aer, e în curs de desfășurare și urmărim acest lucru. Spațiul aerian deasupra Ucrainei este disputat. Evaluăm aceste lovituri care sunt disputate în afara teritoriului ucrainean, adică sunt lovituri de sine stătătoare”, a fost declarația făcută de către oficialul de la Pentagon, Patrick S. Ryder, declație  transmisă de Antena 3 CNN.

A existat posibilitatea ca lovitura să fie intenționată? Ce va face Pentagonul pentru a verifica dacă este într-adevăr o lovitură a Rusiei

”Nu vreau să speculez mai ales că nu avem în acest moment informații ca să coroborăm rapoartele de presă privind informațiile conform cărotra ar fi existat o lovitură rusească asupra teritoriului polonez. Avem o varietate de metode la dispoziție în ceea ce privește verificarea informațiilor pentru a include contactarea aliaților, a partenerilor, pentru a colecta informații. Așadar analizăm aceste rapoarte și când vom avea mai multe detalii vă vom ține la curent”, a declarat Patrick S. Ryder.

Din coroborarea acestor rapoarte privind lovitura rusă ar exista vreun raport care ar indica vreo explozie în Polonia?

”Nu avem nimic pentru ca să coroborăm aceste rapoarte de presă”, a răspuns Patrick S. Ryder, Secretarul de presă al Pentagonului.

 Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel