Polonia își fortifică frontierele cu Rusia și Belarus / galerie foto
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Polonia nu este preocupată doar de o potențială invazie militară din direcția Rusiei sau Belarusului, ci și de criza migrației în curs de desfășurare.

Ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak, a anunțat că Polonia își întărește fortificațiile la granițele sale cu Rusia și Belarus, conform RMX.

Błaszczak a postat pe Twitter fotografii cu stabilopzi și baricade din beton care au fost amplasate pe anumite drumuri.

„Acesta este un element al strategiei noastre de apărare și un factor de descurajare”, a scris el.

Armata poloneză a spus că punctele de trecere a frontierei existente rămân deschise. De asemenea, a anunțat că efectuează proiecte în unele zone de la granițele cu Rusia și Belarus pentru a spori securitatea națională.

Anul trecut a fost construit un gard de oțel care are 5,5 metri înălțime de-a lungul celor 186 de kilometri ai graniței Poloniei cu Belarus. O barieră electronică cu camere și senzori este, de asemenea, în construcție.

Polonia nu este preocupată doar de o potențială invazie militară din direcția Rusiei sau Belarusului. De asemenea, s-a confruntat cu o criză a migrației care, potrivit guvernului polonez, este orchestrată de serviciile de informații din Belarus împotriva Poloniei, deoarece guvernul de la Minsk consideră Varșovia ca pe un rival.

În luna februarie a acestui an, au existat 1.047 de încercări de treceri ilegale a frontierei cu Belarus. Miercuri, 31 de persoane au încercat să treacă cu forța. Polonia a înregistrat o reducere drastică a punctelor de trecere a frontierei de când a consolidat securitatea frontierei și a ridicat garduri și supraveghere.

CITEȘTE ȘI    -    Polonia achiziționează 1.000 de vehicule de luptă pentru a înlocui mașinăriile sovietice. Totul despre vehiculele „Bursuc“ și turela controlată de la distanță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel