Polonia instalează sisteme Himars în apropierea exclavei ruse Kaliningrad
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Polonia va disloca sisteme Himars în apropierea regiunii Kaliningrad.

Polonia va disloca sistemele de lansare multiplă HIMARS în apropierea regiunii Kaliningrad, a declarat vineri ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, în timpul participării sale la ceremonia de depunere a jurământului militar pentru soldații din serviciul militar voluntar și Forțele teritoriale de apărare, conform BBC.

A 16-a divizie mecanizată poloneză din Olsztyn a primit recent echipamente moderne: tancuri coreene K2 și artilerie autopropulsată K9 (primele vehicule au sosit din Coreea în decembrie). În plus, divizia va primi lansatoare de rachete multiple americane HIMARS până la sfârșitul anului. Ministrul a reamintit că unități ale diviziei sunt desfășurate în apropierea graniței cu Kaliningradul rusesc.

"De când Putin a decis să restabilească imperiul răului, el își atacă vecinii. Sarcina noastră, sarcina autorităților poloneze, este să întărim forțele armate poloneze în așa fel încât Putin să nu îndrăznească să atace Polonia", a zis ministrul, potrivit ziarului polonez Gazeta Prawna.

Blaszczak a precizat că Polonia a comandat HIMARS RZSO în 2019, iar Statele Unite ar trebui să furnizeze Poloniei 500 de astfel de sisteme.

De la Olsztyn până la granița cu regiunea Kaliningrad sunt aproximativ 65 de kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel