Polonia face apel la Germania să livreze rachete de croazieră Ucrainei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Polonia îi cere Germaniei să urgenteze livrările de armament către Ucraina, şi cere mai ales să fie livrate rachete de croazieră. SUA a decis să furnizeze Kievului rachete cu rază lungă de acţiune. 

Ministrul de externe polonez Radoslaw Sikorski speră că şeful guvernului german Olaf Scholz se va răzgândi şi Berlinul îi va livra Ucrainei rachete de croazieră Taurus, după ce SUA au decis să-i furnizeze Kievului rachete cu rază lungă de acţiune, relatează dpa.

Cancelarul sper că se simte încurajat de evenimentele din ultimele zile, a spus Sikorski într-un interviu acordat ediţiei duminicale a publicaţiei Bild.

El a descris livrarea de rachete americane ATACMS pentru Ucraina drept o reacţie la escaladarea rusă, escaladare la care şi Germania ar trebui să răspundă.

Până în prezent, cancelarul german Olaf Scholz a respins ideea de a livra rachete de croazieră Taurus pentru Ucraina. El se teme că Germania ar putea fi atrasă în război dacă îi va furniza Kievului acest tip de rachete, cu o rază de acţiune de 500 de kilometri, scrie Agerpres. 

Rusia anunţă că a interceptat 17 drone ucrainene noaptea trecută 

Rusia a anunţat că a neutralizat 17 drone ucrainene în mai multe regiuni din vestul ţării, în noaptea de sâmbătă spre duminică, transmite AFP.

În timpul nopţii a fost împiedicată o nouă tentativă a regimului de la Kiev de a comite atacuri teroriste cu ajutorul dronelor contra unor ţinte de pe teritoriul Federaţiei Ruse, a indicat Ministerul Apărării rus într-un comunicat difuzat pe Telegram.

Apărarea antiaeriană rusă a interceptat şi a distrus 17 drone ucrainene, a declarat ministerul citat, care a precizat că nouă dintre dronele respective au fost neutralizate deasupra regiunii frontaliere Briansk.

Celelalte regiuni atacate au fost Kursk, unde au fost doborâte trei drone, Belgorod şi Kaluga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel