Data publicării:

Polonia critică ”comunismul verde” al UE și se opune planului de reducere a emisiilor

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Jarosław Kaczyński, președintele partidului de guvernământ al Poloniei. Sursa: Agerpres
Jarosław Kaczyński, președintele partidului de guvernământ al Poloniei. Sursa: Agerpres
Jarosław Kaczyński, președintele partidului de guvernământ al Poloniei, a condamnat politicile climatice ale UE și le-a catalogat ca fiind un tip de  ”comunism verde”. 

Remarcile lui Jarosław Kaczyński, președintele partidului de guvernământ al Poloniei, sale vin în momentul în care Guvernul polonez anunță că nu va sprijini Fit for 55, programul emblematic al UE de reducere a emisiilor, potrivit Notes from Poland.

”Ceea ce face majoritatea de stânga liberală din Parlamentul European, ghidată exclusiv de rațiuni ideologice, este comunismul verde, dorința de a impune un nou stil de viață care să beneficieze cele mai bogate țări, cei mai bogați europeni și noi sectoare de afaceri în detrimentul cei mai săraci, mai ales din partea noastră a Europei”, a declarat Kaczyński.

”Scopul este, desigur, nobil, pentru că vrem să lăsm moștenire copiilor și nepoților noștri lumea în cea mai bună condiție posibilă”, a adăugat el. ”Dar execuția este, pentru a spune ușor, extrem de greșită, iar momentul de accelerare a tranziției energetice este groaznic.”

”Suntem, prin urmare, amenințați de, printre altele, o creștere necontrolată a prețurilor la combustibil și a întreținerii apartamentelor și caselor, o deteriorare a calității vieții europeanului mediu și o pierdere a competitivității economiei europene”, a concluzionat Kaczyński.

În declarațiile sale, Kaczyński – care a numit anterior politicile ecologice ale UE ”nebunie și teorii fără dovezi” – a remarcat că europarlamentarii partidului său au fost printre minoritățile care au votat împotriva ultimului pachet de măsuri aprobat de Parlamentul European pentru implementarea Fit for 55.

Programul își propune să reducă emisiile blocului cu cel puțin 55% până în 2030 (comparativ cu nivelurile din 1990) și să facă UE neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

Ministrul  polonez al Mediului intervine

”Faptul că reglementările cheie din pachetul ”Fit for 55” au fost votate de europarlamentarii opoziției poloneze arată că cetățenii polonezi nu se pot baza pe ei”, a declarat ministrul Meidului, Anna Moskwa. ”Vom plăti cu toții pentru deciziile lor, deși, din păcate, îi va afecta cel mai mult pe cei mai săraci locuitori ai Poloniei.”

Anna Moskwa a spus că Polonia nu va sprijini niciuna dintre noile măsuri atunci când acestea vor fi votate de guvernele naționale la Consiliul European săptămâna aceasta.

Dar ea a recunoscut că ar fi greu să se împiedice trecerea lor, deoarece rezultatul votului va fi decis de o majoritate calificată a statelor membre, mai degrabă decât prin unanimitate. 

Acest lucru va împiedica Polonia să pună veto asupra planurilor, despre care Moskwa notează că sunt susținute de majoritatea statelor membre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel