Urmărește emisiunea live
Polonia construiește un gard de sârmă ghimpată la granița cu exclava rusă Kaliningrad
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ministrul Apărării din Polonia anunță că țara va construi un gard de sârmă ghimpată la granița cu exclava rusă Kaliningrad.

Polonia va construi un gard din sârmă ghimpată la granița cu exclava Kaliningrad a Rusiei, a declarat ministrul apărării pe fondul îngrijorării că regiunea ar putea deveni un canal pentru migrația ilegală.

Construcția barierei de 2,5 metri înălțime și 3 metri lățime va începe imediat, a declarat Mariusz Blaszczak într-o conferință de presă.

În condițiile în care tensiunile cresc din cauza războiului din Ucraina, el a invocat preocupările de securitate și s-a referit la o criză declanșată în toamna anului trecut, când mii de migranți africani și din Orientul Mijlociu au încercat să treacă granița dinspre belarus.

Blaszczak a spus că bariera Kaliningrad va fi similară cu cea pe care Polonia a înființat-o de-a lungul graniței cu Belarus anul trecut, conform Al Jazeera.

Tot mai mulți naționaliști ruși loiali lui Putin vorbesc despre eșecul războiului din Ucraina: S-a dovedit că forțele noastre au fost complet nepregătite!

Artemy Sich și-a petrecut ultimele opt luni încercând să sprijine efortul de război al Rusiei în Ucraina. Activistul moscovit a organizat mai multe acțiuni de finanțare publică pentru a cumpăra îmbrăcăminte, echipament și medicamente pentru trupele ruse. De asemenea, a co-fondat un proiect de social media care oferă rapoarte și analize originale despre evoluțiile câmpului de luptă din Ucraina.

La începutul acestei luni, el a călătorit în regiunea Belgorod din Rusia pentru a intervieva soldații staționați în apropierea graniței.

Sich spune că sprijină decizia Kremlinului de a invada Ucraina, deoarece nu vede nicio opțiune rămasă pentru protejarea etnicilor ruși din regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Cu toate acestea, el admite că războiul Rusiei nu decurge conform planului, fiind în contradicție cu evaluarea președintelui Vladimir Putin.

Potrivit lui Sich, Rusia a eșuat în mai multe moduri. Moscova nu a desfășurat suficiente trupe, nu a reușit să țintească infrastructura critică ucraineană la începutul conflictului și nu a pregătit apărări eșalonate în teritoriile capturate, a spus el.

„Rusia a acționat probabil pe baza unor presupuneri incorecte, în special subestimând capacitățile și dorința inamicului de a oferi rezistență”, a spus el (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel