Polonia ar sprijini NATO dacă alianţa ar decide să trimită avioane de luptă Ucrainei
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fotografie de la Cuma  Ersöz, Pexels
Fotografie de la Cuma Ersöz, Pexels
Premierul Mateusz Morawiecki a declarat joi pentru postul francez LCI că guvernul polonez consideră că NATO ar trebui să fie mai îndrăzneaţă, iar dacă alianţa ar decide să trimită avioane de luptă Ucrainei, Varşovia ar vota în favoarea acestui lucru, informează dpa. 

Premierul polonez a mai spus că susţinătorii Ucrainei, care a fost invadată de Rusia în urmă cu aproape un an, nu ar trebui să se teamă să trimită baterii de rachete şi de apărare aeriană pentru a fi dislocate pe întreg teritoriul Ucrainei şi nu doar în vest, la Kiev şi pe linia frontului.

Oficialul polonez nu a propus trimiterea de aeronave, spunând că aceasta ar trebui să fie o decizie a NATO, dar că ţara sa va sprijini o astfel de decizie.

La scurt timp după ce SUA şi Germania au decis miercuri să trimită tancuri sofisticate Ucrainei, preşedintele Volodimir Zelenski le-a mulţumit, dar a cerut apoi avioane de luptă, rachete cu rază lungă de acţiune şi mai multă artilerie.

Polonia a exercitat deja presiuni considerabile asupra Germaniei în discuţia despre livrările tancurilor de luptă. Cancelarul german Olaf Scholz a exclus categoric livrarea de avioane de luptă sau chiar desfăşurarea de trupe terestre în Ucraina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel