Data publicării:

Polonia a organizat cea mai grandioasă paradă militară din ultimele decenii / „Am construit forțe armate ce ne vor apăra granițele fără ezitare“ / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Polonia a organizat cea mai grandioasă paradă militară de la terminarea Războiului Rece.

Polonia, țară membră NATO, și-a nțesat frontierele estice în ultimele săptămâni ultimele săptămâni, pe fondul îngrijorărilor legate de prezența trupelor mercenare Wagner în Belarus, conform Sky News.

Parada de Ziua Forțelor Armate este un eveniment cu o vechime de peste 100 de ani, dar cea de anul acesta a fost cea mai mare de la Războiul Rece. 2.000 de soldați din Polonia și din alte țări NATO au mărșăluit prin capitala Varșovia, alături de 200 de echipamente militare și 92 de avioane.

Elicoptere, inclusiv Black Hawks și avioane, inclusiv F-16 și FA-50, au zburat pe deasupra capitalei Poloniei.

CITEȘTE ȘI        -        Kaczyński critică luarea în derâdere a patriotismului / O narațiune falsă menită să-i facă pe polonezi să se simtă inferiori / Patriotismul ne dă putere morală

Ministrul Apărării Mariusz Blaszczak a declarat:

„Este, de asemenea, o zi perfectă pentru a ne arăta puterea, pentru a arăta că am construit forțe armate puternice care ne vor apăra granițele fără ezitare”, a spus el.

„Pentru noi, în afară de marea sa semnificație geopolitică, august 1920 a fost o experiență fără precedent de solidaritate comunitară și națională - a fost o experiență de polonezitate pentru o națiune căreia i se spunea de 123 de ani că polonezitatea nu mai există”, a precizat, pe Facebook, președintele Andrzej Duda.

CITEȘTE ȘI        -        Alegeri legislative în Polonia. Cetăţenii vor fi invitaţi să se pronunţe şi în privinţa menţinerii gardului de la graniţa cu Belarus

Parada are loc pe 15 august în fiecare an, pentru a comemora victoria Poloniei asupra Armatei Roșii a Uniunii Sovietice în 1920.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel