Polonezii comemorează doi ani de la accidentul aviatic din 2010 produs în Somlensk
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Smolensk
Smolensk

Polonezii marchează astăzi doi ani de la producerea catastrofei aviatice de la Smolensk în care au murit, alături de preşedintele Lech Kaczynski şi soţia sa, alte nouăzeci şi cinci de persoane.

Cele mai multe dintre victime erau membrii ai elitei politice şi militare, care se îndreptau spre Katyn, pentru comemorarea masacrului comis de poliţia secretă sovietică.

În cadrul ceremoniei vor fi aprinse lămpi comemorative, va fi intonată o rugăciune şi vor fi depuse flori lângă placa memorială care marchează locul prăbuşirii avionului prezidenţial polonez. La ceremonie vor participa de asemenea oficiali ai administraţiei din Smolensk şi localnici.

La 10 aprilie 2010, avionul prezidenţial polonez de tip Tupolev-154 s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze lângă Smolensk, în condiţii de ceaţă. Toţi cei 96 de ocupanţi, între care preşedintele Kaczynski, soţia sa şi numeroşi oficiali polonezi de rang înalt, au murit în catastrofă.

Cum avionul s-a prăbuşit pe teritorul Rusiei, ancheta a fost efectuată de oficialii ruşi, care au pus accidentul pe seama unei erori umane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel