Polo: România s-a calificat în sferturile turneului preolimpic de la Trieste
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Naționala masculină de polo pe apă a României s-a calificat în sferturile de finală ale turneului preolimpic de la Trieste (Italia), joi, după ce a terminat la egalitate cu Rusia, 8-8 (1-3, 3-1, 3-3, 1-1), în ultimul lor meci din Grupa A.

Tricolorii trebuiau să nu piardă meciul cu Rusia pentru a continua să spere la Jocurile Olimpice de la Rio și au reușit să obțină un egal dramatic.

Însă, speranțele echipei României de calificare la Olimpiada din luna august sunt destul de mici, având în vedere că va juca meciul decisiv, vineri, împotriva câștigătoarei Grupei B.

Echipa antrenată de sârbul Dejan Stanojevic a început rău meciul cu Rusia și a fost condusă cu 3-0. Goanță a redus din diferență în finalul primului sfert, iar apoi diferența s-a redus la un singur gol, 3-2. Rusia a făcut apoi 4-2, dar două reușite ale lui Negrean au făcut ca la jumătatea meciului scorul să fie egal, 4-4.

În sfertul al treilea, tricolorii au condus pentru prima oară, cu 5-4, dar cele două echipe au mers cap la cap, scorul fiind 7-7 înaintea ultimului sfert. Rusia a marcat pentru 8-7, dar Teohari a înscris golul egalării, 8-8, cu două minute înainte de expirarea timpului regulamentar, iar apoi nimeni nu a mai reușit să înscrie într-un final dramatic.

Pentru România au marcat Dimitri Goanță 3 goluri, Tiberiu Negrean 2, Cosmin Radu 1, Mihnea Gheorghe 1, Daniel Teohari 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel