Polițiștii locali din Ploiești, verificați: Unul din 10 are scutire medicală să lucreze numai ziua, nu și noaptea
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 04 mai, 18:53
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici a anunțat verificarea tuturor polițiștilor locali care invocă preezența la serviciu doar în timpul zilei.

Unul din 10 polițiști din Ploiești ar avea documente de la medic care arată că poate lucra doar ziua, nu și noaptea, potrivit edilului. În plus, primarul a reclamat și că, după vandalizările din zilele trecute ale mobilierului stradal, niciun polițist local nu patrula pe stradă când a mers el pe jos prin oraș.

„Când 10% din efectivele Poliţiei Locale legate de ordine publică nu pot desfăşura activitatea decât din când în când, pe româneşte, avem o problemă în sensul ăsta, pentru că poate ăsta este unul dintre motivele pentru care îi vedem mai rar pe stradă”, a declarat primarul Andrei Volosevici în ședința de la Primăria Ploiești de marți.

El a precizat că a mers zilele trecute prin oraș, „o oră, mai mult de o oră, în care pur și simplu nu m-am întâlnit cu nimeni de la Poliția Locală, cu nimeni. La două zile în care am găsit mobilier stradal răsturnat, distrus, în condițiile în care graficul arăta cu totul și cu totul altceva”.

 

Actele medicale ale polițiștilor vor fi verificate

Vom trimite o adresă către Casa de Asigurări de Sănătate pentru o reverificare a ceea ce înseamnă documentele medicale care stau la baza unor decizii cel puţin ciudate şi a unor încadrări ciudate a ceea ce însemnă poliţişti locali. Sunt 102 poliţişti locali la ordine publică, 10 dintre ei nu pot lucra decât la schimbul unu, este actul medical, pentru că au tensiune, unii dintre ei.

G Ad:

Vreau să fie foarte clar: empatizez foarte mult cu cei care suferă, cu cei care într-adevăr sunt bolnavi, cu cei care într-adevăr au probleme medicale, dar îmi este foarte greu să înţeleg cum cineva care are o problemă medicală gen tensiune poate lucra doar schimbul unu, nu schimbul doi şi trei.

Toate aceste documente sunt emise de către societăţi comerciale care desfăşoară activităţi medicale, de către cabinete medicale şi, cu tot respectul pentru meseria fiecăruia, trebuie făcută o verificare. Avem aceeaşi situaţie la nivel de dispecerat: este un domn care poate lucra doar ziua, noaptea, nu, şi are act medical în sensul ăsta. (...) Nu se poate... ", a mai spus primarul municipiului Ploieşti.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro