Polițiștii ies în stradă! Cosmin Andreica: Avem în vedere suspendarea activității. Suntem la un pas de o tragedie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Polițiștii ies mâine în stradă din cauza problemelor din sistem și a faptului că Ministerul nu le plătește indemnizația acordată de stat. 

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, a intervenit miercuri seara în direct la România TV, unde a explicat nemulțumirile polițiștilor și măsurile pe care le vor lua în cazul în care MAI nu aplică legea. 

”Mâine protestăm în fața Ministerului Afacerilor Interne. Vom aduce 100 de polițiști care sunt și părinți și care vor veni împreună cu copiii pentru că MAI refuză să aplice OUG 147 și pentru cadrele MAI, respectiv să plătească acea indemnizație de 75% pentru că noi nu ne putem lua zile libere plătite pentru a sta cu copiii acasă să-i supraveghem și în aceste condiții situația este destul de dramatică pentru multe familii din sistem, care nu au efectiv cu cine să își lase copiii. Mulți dintre ei îi închid în casă, nesupravegheați, și suntem la un pas de o tragedie în care să vedem că copii care sunt nesupravegheați pățesc ceva. Mâine tragem un semnal de alarmă, iar protestele față de maniera în care Ministerul a înțeles să respecte munca pe care noi o prestăm vor continua și în zilele următoare. În luna decembrie avem în vedere suspendarea activității”, a declarat Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel