Poliţiştii din Timişoara au găsit drona documentaristului Charley Ottley
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 07 iun 2022, 13:23
WhatsApp
Fotografie de la Pok Rie, Pexels
Fotografie de la Pok Rie, Pexels
Drona realizatorului Charlie Ottley a fost găsită de un bărbat în Parcul Civic din Timișoara și predată polițiștilor, care o vor înmâna deținătorului, a anunțat, marți, Poliția Timiș.

Potrivit Poliției Timiș, după ce au fost depistați cei trei bănuiți de comiterea furtului din Parcul Civic, polițiștii Secției 1 Timișoara au continuat investigațiile, iar, la scurt timp a fost identificat și bărbatul care a găsit drona.

Aceasta fusese abandonată de cei trei copii pe strada I.C. Brătianu din Timișoara.

Bărbatul care a găsit echipamentul a fost contactat și a predat drona polițiștilor în cursul zilei de marți.

Drona urmează să fie înmânată aparținătorului, respectiv realizatorului Charlie Ottley.

Luni, la prânz, polițiștii Secției 1 Timișoara au fost sesizați că în Parcul Civic din Timișoara unui bărbat i-a fost sustrasă o geantă care conținea o dronă. Victima era realizatorul de documentare Charlie Ottley, căruia i s-au furat echipamente, printre care o dronă şi mai multe accesorii fotografice. Charlie Ottley, realizatorul documentarelor „Wild Carpathia” şi „Flavors of Romania”, era la Timişoara pentru a filma un clip de promovare a judeţului. După câteva ore, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Timișoara au reușit identificarea și depistarea, în zona Pieței 700, a trei copii, respectiv doi băieți și o fată, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, care ar fi bănuiți de acest furt. scrie Mediafax.

Charlie Ottley: România ar putea deveni una dintre cele mai spectaculoase destinaţii turistice din lume

Britanicul Charlie Ottley, realizatorul documentarului Wild Carpathia, spune că România ar putea deveni una dintre cele mai spectaculoase destinaţii turistice din lume. 

Cunoscutul realizator britanic s-a arătat „uluit” de satele de munte din ţara noastră.

„Ineleţ este atât de îndepărtat şi de greu accesibil încât trebuie să te caţeri şi pe nişte trepte din lemn. Şi cu toate astea oamenii sunt atât de drăguţi şi ospitalieri. Am venit prima oară în România în 2010 şi am realizat mai multe filme şi am prezentat ţara dumneavoastră de atunci. A fost o mare onoare şi un privilegiu să pot ajuta la lupta pentru protejarea comorilor naturale şi culturale ale României. România are cele mai vaste păduri mixte din Europa, ca şi două treimi dintre prădătorii de vârf şi o biodiversitate incredibilă. România are de asemenea un patrimoniu uimitor ce se întinde peste 3.000 de ani de civilizaţii diferite. Cred că România ar putea fi una dintre cele mai spectaculoase destinaţii turistice din lume doar dacă păstrează aceste minunăţii şi face un management sustenabil al resurselor sale. Dacă reuşeşte acest lucru, atunci turismul va deveni una dintre cele mai mari surse de venit ale României”, a declarat Ottley pentru Adevărul. 

Al patrulea episod al Wild Carpathia, pe Youtube

„Anotimpurile schimbării”, partea a patra a Wild Carpathia, explică cum şi de ce trebuie ca acestea să înceteze: ecoturismul şi turismul cultural pot reprezenta viitorul pentru aceste zone, dar numai dacă se vor opri tăierile haotice de copaci se vor putea evita distrugerea masivă a ultimei regiuni sălbatice din Europa şi a inestimabilelor comori pe care le ascunde.

"Am decis să postăm ultima parte a seriei Wild Carpathia pe YouTube deoarece au trecut cinci ani de la realizarea ei şi ne-am spus că este timpul să ajungă la o audienţă cât mai mare. Speranţa mea este ca românii din diaspora, inclusiv cei 3 milioane de români care trăiesc în Europa, să distribuie linkul şi să devină astfel ambasadori ai ţării lor. Dacă 10 dintre prietenii fiecărui român din diaspora vor vedea documentarul am putea ajunge la 30 de milioane de potenţiali vizitatori ai României. Ca la fiecare dintre episoadele din Wild Carpathia, şi în partea a 4-a au fost nişte peisaje şi experienţe incredibile. Însă cel mai mult m-a inspirat personal explorarea mănăstirilor din peşteri de lângă Colţi, pe care le consider a fi un Stonehenge al României. Şi m-a impresionat să văd culorile care îmi tăiau răsuflarea în fiecare anotimp din România. A fost o experienţă magică”, a mai declarat Charlie Ottley.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?