Data publicării:

Polițiștii au confiscat peste 15 milioane de țigarete în primele șapte luni ale acestui an

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Polițiștii au confiscat peste 15 milioane de țigarete în primele șapte luni ale acestui an
Polițiștii au confiscat peste 15 milioane de țigarete în primele șapte luni ale acestui an
Peste 15 milioane de ţigarete au fost confiscate de poliţişti în primele şapte luni ale acestui an, a anunţat, duminică, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

"Poliţia Română organizează şi desfăşoară acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii săvârşite în domeniul traficului, prelucrării şi comerţului ilegal cu ţigarete şi cu alte produse din tutun, în scopul diminuării impactului negativ asupra bugetului general consolidat al statului, depistării mecanismelor de funcţionare a pieţei ilegale şi eliminării concurenţei neloiale. (...) În urma activităţilor efectuate, au fost capturate 15.963.169 de ţigarete şi 6.756 de kilograme de tutun, fiind aplicate 595 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.635.600 de lei", se arată într-un comunicat al IGPR, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, în primele şapte luni ale anului 2024 au fost constatate 5.423 de infracţiuni de natură economico-finanicară, dintre care 108 infracţiuni prevăzute de Codul vamal, 148 de infracţiuni prevăzute de Codul fiscal şi 840 de infracţiuni de evaziune fiscală. De asemenea, au fost efectuate cercetări în peste 1.100 de dosare penale.

"În cadrul acestor activităţi, au fost dispuse măsuri preventive faţă de 102 persoane (arestare preventivă - 26, arest la domiciliu - 18, control judiciar - 32 şi reţinere - 26) şi au fost aplicate măsuri asigurătorii ori recuperate prejudicii în valoare totală de 19.284.198 de lei. Totodată, 83 de dosare penale privind 130 de persoane au fost soluţionate, cu propuneri de trimitere în judecată", se mai menţionează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel