Urmărește emisiunea live
Polițiști reținuți pentru corupție la Sibiu. Bode: Este intenția noastră de a curăța pădurea de uscăciuni
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Nu mai puțin de 25 de polițiști din Sibiu sunt vizați într-un dosar pentru luare de mită. 

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a comentat în direct la Antena 3 reținerea a 25 de polițiști de la Serviciul Rutier din Sibiu, anchetați pentru luare de mită. 

”Noi, Ministerul Afacerilor Interne, ne facem curățenie în propria ogradă. Am spus de la început că sistemul imunitar al MAI trebuie să fie unul funcțional și ceea ce vedem astăzi nu este altceva decât intenția noastră de a curăța pădurea de uscături. Sunt 129 de mii de angajați în toate structurile MAI, sunt aproximativ 49 de mii de polițiști. (...) Evident că sunt și astfel de situații și, așa cum am procedat la Secția 16 de exemplu, unde tot la solicitarea noastră s-a demarat procedura și în final Parchetul a propus reținerea, arestarea, urmând pașii procedurali în instanță, la fel cum s-a întâmplat la Suceava la celebrul caz de corupție de de la serviciul de permise, la fel și aici, acest caz a fost documentat foarte mult timp și, rămânând la prezumția de nevinovăție, astăzi au fost aduși în fața instanței, probabil unii cu propunerea de reținere, și probabil mai departe unii cu propunerea de arestare, dar nu tolerăm nici o abatere de la regulamentul Poliției Române”, a declarat Lucian Bode la emisiunea lui Radu Tudor. 

Percheziții pentru probarea unor infracțiuni de corupție săvârșite de agenți de poliție

Astăzi, 19 mai 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală și Serviciile Județene Anticorupție Sibiu, Alba, Brașov și Cluj, au pus în executare 17 mandate de percheziție domiciliară pentru probarea unor infracțiuni de corupție într-o cauză penală în care sunt suspectați 25 agenți de poliție din cadrul I.P.J. Sibiu, conform unui comunicat de presă al DGA. 

Totodată, sunt puse în executare 33 de mandate de aducere și 3 ordonanțe de predare înscrisuri și medii de stocare.

În cauză se beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel