Data publicării:

Poliţişti germani vor asigura, în premieră, securitatea în Turul Franţei

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Poliţişti germani vor asigura securitatea cu ocazia Turului ciclist al Franţei, pe teritoriul acestei ţări, pentru prima oară în istoria competiţiei din Hexagon, în cadrul parteneriatului franco-german semnat de liderii celor două sate la începutul acestui an, informează cotidianul Le Parisien.

Unitatea operaţională franco-germană (UOFA), creată în ianuarie 2019, cu ocazia ocazia semnării acordurilor de la Aix-la-Chapelle între Emmanuel Macron şi Angela Merkel, are în componenţă zece jandarmi francezi şi zece poliţişti federali germani, precizează sursa citată.

Misiunea acestei unităţi binaţionale, prima din Europa, este să intervină cu ocazia numeroaselor evenimente din Franţa, nu doar sportive. Ea va acţiona, în premieră, cu ocazia etapelor a cincea şi a şasea ale Turului Franţei.

Iniţial, unitatea franco-germană trebuia să-şi facă debutul la la Lyon, cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal feminin, în cazul în care Germania s-ar fi calificat în fazele superioare, însă nemţoaicele au fost eliminate de Suedia în sferturile de finală, adaugă Le Parisien.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel