Polițist împușcat. Tudor Ionescu: Legea poliției române trebuie schimbată
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Tudor Tim Ionescu
Tudor Tim Ionescu
În direct la România TV, Tudor Ionescu a făcut precizări în legătură cu tragicul incident care a șocat Poliția Română și susține că legea polițiștilor ar trebui modificată. 

”Trebuie să înțelegem cum funcționează comunitățile. Mai ales în zonele rurale. M-am întâlnit cu polițiști care mi-au spus: să știți că de multe ori suntem legați de lege. Nu putem să intrăm pe proprietatea unei persoane. Și atunci de multe ori mergem cu vorba bună, iar acolo persoanele se cunosc în mare parte. 

În acest caz trebuie făcută o anchetă și văzut unde s-a greșit. De la nivelul informațional. A fost o problemă de informații, care a dus la această tragedie, până la modul în care s-a intervenit, dacă erau suficiente patru persoane sau nu. Și după, tot ceea ce s-a întâmplat ulterior. 

Legea poliției române trebuie schimbată. Am ajuns în cazuri aberante în care polițistul împușcă infractorul în picior și trebuie să îi plătească 280 de milioane daune, acelui infractor pe care l-a împușcat în picior”, a precizat Tudor Ionescu în direct la România TV. 

Poliţistul Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani, a fost împuşcat mortal, duminică după-amiază, pe raza localităţii timişene Izvin, în timp ce se afla într-o misiune de prindere a unui tâlhar dat în urmărire. Marcel Lepa, ucigaşul poliţistului Cristian Amariei, a fost capturat de către poliţişti, marţi dimineaţa, în localitatea timişeană Remetea Mare, în urma activităţilor informativ-operative desfăşurate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel