Data publicării:

Polițist din Galați, trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Prins în flagrant când lua mită sute de euro

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un polițist a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. 

Alegeri prezidentiale 2024

La data de 04.11.2021, ca urmare a actelor de urmărire penală efectuate de lucrătorii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Câți bani a primit polițistul 



”În fapt, inculpatul, în calitate de agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi - Poliţia Municipiului Galaţi - Secţia 5 Poliţie Galaţi - Compartimentul de Investigaţii Criminale a primit, în mod direct, pentru sine, sumele de 400 de lei, 150 de euro şi 400 de euro de la un martor denunţător, după ce a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui coleg din cadrul aceluiaşi compartiment. Astfel, a promis că îl va determina pe colegul poliţist să accepte declaraţia unei alte persoane care să îşi asume infracţiunea de furt săvârşită de martorul denunţător, infracţiune ce făcea obiectul unui dosar penal aflat în lucru la formaţiunea respectivă şi, implicit, să propună o soluţie de netrimitere în judecată pentru acesta.

La data de 23.08.2021, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au realizat prinderea în flagrant a agentului de poliţie, imediat după ce acesta a primit suma de 400 de euro de la martorul denunţător”, se arată într-un comunicat de presă al DGA. 

Forțele speciale, implicate în flagrant



În cauză s-a beneficiat de sprijinul I.G.P.R. - Direcţia de Operaţiuni Speciale. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, respectiv efectuarea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel