Urmărește emisiunea live
Poliţist din Brașov de la Operaţiuni Speciale, reţinut pentru şofat sub influenţa alcoolului, pus în libertate de Tribunal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Poliţist din Brașov de la Operaţiuni Speciale, reţinut pentru şofat sub influenţa alcoolului, pus în libertate de Tribunal / Foto Pixabay
Poliţist din Brașov de la Operaţiuni Speciale, reţinut pentru şofat sub influenţa alcoolului, pus în libertate de Tribunal / Foto Pixabay
Poliţistul braşovean D.I.A. de la Brigada de Operaţiuni Speciale, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fals în declaraţii şi reţinut, luni, de procurori pentru 24 de ore, a fost pus în libertate de magistraţi ai Tribunalului Braşov. 

Aceştia au stabilit că poliţistul va fi cercetat în continuare sub control judiciar, măsură dispusă pentru 60 de zile. 'În baza art. 227 alin. 1 C.pr.pen. respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul D.I.A.

Hotărârea instanţei a fost atacată

În baza art. 227 alin. 2 C. proc. pen. coroborat cu art. 211 şi urm. C. proc. pen. ia faţă de inculpatul fara antecedente penale) măsura preventivă a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile începând cu data de 06.06.2022 şi până la data de 04.08.2022 inclusiv', se arată în soluţia postată pe portalul instanţei. Hotărârea instanţei a fost atacată, fiind depusă deja de contestaţie.

Poliţistul de la Brigada de Operaţiuni Speciale Braşov a fost reţinut luni, pentru 24 de ore, fiind cercetat în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducere a unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată şi fals în declaraţii.

Poliţistul D.I.A. a fost depistat, în noaptea de 29 spre 30 mai, de poliţiştii de rutieră, pe drumul judeţean ce leagă municipiul Braşov de comuna Sânpetru, sub influenţa alcoolului la volan...

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, poliţistul D.I.A. a fost depistat, în noaptea de 29 spre 30 mai, de poliţiştii de rutieră, pe drumul judeţean ce leagă municipiul Braşov de comuna Sânpetru, sub influenţa alcoolului la volan.

La momentul respectiv, poliţistul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, astfel că a fost condus la Spitalul Judeţean Braşov unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, buletinul de analiză toxicologică relevând o alcoolemie la valorile de 1,04 g/l pentru prima probă şi 0,95 g/l pentru cea de-a doua.

Surprins de camerele de supraveghere video amplasate pe drumurile publice din municipiul Braşov

Conform sursei citate, deşi i s-a pus în vedere că nu mai are dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice până la finalizarea dosarului penal şi a semnat un proces-verbal în acest sens, în următoarele două zile, poliţistul a condus din nou autoturismul, fiind surprins de camerele de supraveghere video amplasate pe drumurile publice din municipiul Braşov şi din împrejurimile oraşului.

În dosar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Braşov - Serviciul de Investigaţii Criminale şi ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Braşov, au efectuat două percheziţii, una domiciliară şi cealaltă la sediul unei instituţii publice.

'Din cercetări a mai rezultat şi faptul că inculpatul a fost angajat în perioada 5 iulie 2019 - 3 octombrie 2019 la o societate comercială în funcţia de 'consilier armonizare legislativă', realizând venituri în sumă totală de 5.829 lei. Aceste venituri însă nu au fost declarate de inculpat cu ocazia completării declaraţiei de avere în data de 28 aprilie 2020, la rubrica venituri acesta menţionând doar cele încasate de la IPJ Braşov', se mai arată în comunicatul citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel