Data publicării:

Polițist din Argeș, târât pe șosea cu maşina de un şofer pe care încerca să-l testeze de droguri - Video în articol

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Polițist din Argeș, târât pe șosea cu maşina de un şofer pe care încerca să-l testeze de droguri / Foto: Captură video Facebook Sindicatul Europol
Polițist din Argeș, târât pe șosea cu maşina de un şofer pe care încerca să-l testeze de droguri / Foto: Captură video Facebook Sindicatul Europol

Un polițist din Argeș, târât cu maşina de un şofer pe care încerca să-l testeze de droguri.

Un poliţist din Argeş a fost lovit de un şofer pe care încerca să îl testeze dacă a consumat droguri. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere, făcute publice de Sindicatului Europol, se vede cum agentul este agăţat pur şi simplu de maşină şi apoi târât pe şosea. Se pare că polițiștii l-au oprit pe bărbat pentru că acesta depășise viteza legală.

I-au dat amendă, iar unul dintre agenți s-a gândit să îl și testeze dacă a consumat droguri pentru că șoferul se comporta ciudat. Când a auzit de testare, acesta s-a blocat în mașină, iar omul legii ar fi încercat să bage mâna prin geam pentru ai scoate cheile autoturismului din contact. În acel moment individul  ar fi apăsat pe accelerație chiar dacă polițistul se afla pe jumătate în mașină, târându-l pe șosea.

Precizăm că acest nou incident vine în contextul în care cu doar câteva zile în urmă doi bărbaţi au fost filmaţi în timp ce îi înjurau și amenințau pe niște poliţişti într-o secţie de Poliţie din judeţul Gorj.

VEZI ȘI: Bărbaţii care i-au înjurat și amenințat pe poliţiştii din Gorj, arestați pentru 30 de zile. "Sclavule. Ești prost" - Video"

Sindicatul Europol: Doar o minune a făcut ca polițistul să nu fie în stare gravă la spital sau chiar mort

"Azi, legea încurajează șoferii drogați și băuți să fugă de polițiști, chiar cu riscul de a-i omorî. Un șofer din Argeș este oprit în cursul serii de ieri pentru că a depășit viteza legală. După aplicarea sancțiunii, unul dintre polițiști observă anumite simptome specifice consumului de droguri și îi cere șoferului să se supună testării. Acesta este momentul crucial în care, în doar câteva secunde, șoferul cooperant devine un potențial criminal care e dispus să ucidă pentru a scăpa. Șoferul se blochează în autoturism.

Polițistul încearcă să bage mâna prin geam pentru a-i indisponibila cheile din contact. Dar șoferul, cu jumătate de polițist în interiorul habitaclului mașinii, apasă accelerația și demarează în trombă. Doar o minune a făcut ca acum, în timp ce vorbim, polițistul să nu fie în stare gravă la spital sau chiar mort.

Prezența de spirit a polițistului l-a ajutat să reacționeze și să se desprindă, să cadă și să se rostogolească pentru a ameliora impactul cu asfaltul. Acești polițiști își riscă viața în fiecare moment în care se află în uniformă, pe drumul public, confruntând drogații și bețivii de la volan. Totul pentru un salariu net de 3500-4000 lei, în funcție de câte nopți și câte weekend-uri stau departe de familie", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel