Polițist bulgar, ucis la granița cu Turcia. ”Este un act fără precedent”
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Polițist bulgar, ucis la granița cu Turcia. ”Este un act fără precedent” / Foto: Pixabay, de Geralt
Polițist bulgar, ucis la granița cu Turcia. ”Este un act fără precedent” / Foto: Pixabay, de Geralt
Un polițist bulgar ar fi fost ucis la granița cu Turcia.

Un poliţist bulgar care patrula la graniţa cu Turcia în contextul unei puternice presiuni migratorii a fost ucis luni seara de focuri de armă trase de pe teritoriul turc, a anunţat marţi guvernul de la Sofia, conform AFP şi Reuters.

Acesta este un act fără precedent, primul atac armat din ultimii ani împotriva poliţiei, a declarat ministrul de interne Ivan Demerdjiev, transmite Agerpres.

Doi poliţişti au fost înjunghiaţi în centrul Londrei

Doi ofiţeri au fost înjunghiaţi în luna septembrie, în Londra, iar un bărbat a fost arestat sub suspiciunea că a agresat un agend de securitate în Leicester Square, a anunţat Poliţia Metropolitană într-un comunicat, fără a oferi detalii despre starea poliţiştilor. Bărbatul arestat a fost şi el spitalizat.

Atacul a avut loc la data de 16 septembrie şi a intervenit într-un moment în care în capitala britanică era desfăşurat un dispozitiv de securitate masiv înaintea funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a. Sute de lideri mondiali şi membri ai familiei regale erau aștepați să participe la această ceremonie, despre care noul şef al poliţiei londoneze, Mark Rowley, a declarat că va fi o ”provocare uriaşă”.

Mii de ofiţeri de poliţie au fost solicitaţi pentru funeraliile de stat. Marea Britanie a suferit mai multe atacuri în ultimii zece ani. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a calificat atacul drept "îngrozitor", reamintind riscurile asumate de ofiţerii de poliţie pentru a menţine siguranţa tuturor. Atacul ”nu este tratat ca având legătură cu terorismul”, a precizat poliţia metropolitană într-un comunicat. Vezi mai mult AICI.

Mai mulți copii au fost uciși în Thailanda de un fost polițist. Își lăsa copilul la creșă zilnic

Un fost polițist a ucis cel puțin 37 de persoane, majoritatea copii, într-un atac armat dintr-un centru de îngrijire din nord-estul Thailandei. Poliția spune că atacatorul s-a sinucis apoi, omorându-și și familia, după o urmărire prin provincia Nong Bua Lamphu. Polițiștii spun că atacatorul și-a împușcat și și-a înjunghiat victimele înainte să fugă de la fața locului.

Fostul ofițer, în vârstă de 34 de ani, a fost concediat în iunie pentru consum de droguri, a declarat poliția. Un profesor care a supraviețuit a declarat pentru Thairath TV din Thailanda că atacatorul obișnuia să-și lase copilul la creșă și părea politicos. Un motiv rămâne neclar.

Cel puțin 22 de copii au fost printre morții masacrului în masă din orașul Uttai Sawan. Unele victime în vârstă de doar doi ani au fost atacate în timp ce dormeau. Mai multe persoane care au fost rănite și au fost transportate la spitalul raional Nong Bua Lamphu.

„Atacatorul a venit în jurul orei prânzului și a împușcat mai întâi patru sau cinci angajați de la centrul de îngrijire al copiilor”, a declarat un oficial local, Jidapa Boonsom, care activează în zonă pentru agenția de presă Reuters. Una dintre victime era o profesoară însărcinată în opt luni. „La început oamenii au crezut că sunt artificii”, a spus ea, adăugând că bărbatul a forțat apoi să intre într-o cameră încuiată în care dormeau copiii. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel