Data publicării:

Polițist britanic, arestat pentru că ar fi pariat pe data alegerilor. Ce sumă ar fi pus la bătaie

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @daniel-007
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @daniel-007

Un ofițer de poliție care lucra într-o unitate de protecție specială a fost arestat pentru presupuse pariuri făcute pe data alegerilor naționale din Marea Britanie de luna viitoare, a anunțat miercuri poliția din Londra, scrie Reuters.

BBC a raportat că ofițerul făcea parte din echipa de protecție apropiată a prim-ministrului Rishi Sunak. Poliția Metropolitană a declarat că a fost contactată vineri de către autoritatea de reglementare a pariurilor din Marea Britanie, Comisia de Jocuri de Noroc, în legătură cu o anchetă privind presupuse pariuri făcute de un polițist din cadrul Comandamentului Regalităților și Protecției Speciale al Met, care erau legate de data alegerilor generale.

Direcția pentru Standardele Profesionale a Met a deschis o anchetă și ofițerul a fost suspendat, a precizat aceasta. Ofițerul a fost apoi arestat luni sub suspiciunea de abatere în serviciul public și reținut înainte de a fi eliberat pe cauțiune.

Echipa de campanie a Partidului Conservator al lui Sunak a declarat că problema este de competența poliției

Săptămâna trecută, un parlamentar britanic și consilier apropiat al lui Sunak și-a cerut scuze după ce a pariat pe data alegerilor, declanșând, de asemenea, o anchetă din partea autorității de reglementare a pariurilor.The Guardian a raportat că Craig Williams, care candidează pentru un loc în parlament în Țara Galilor, a pariat 100 de lire sterline că Sunak va convoca alegerile pentru luna iulie, cu doar câteva zile înainte ca acesta să o facă.

Williams ar fi câștigat 500 de lire sterline, potrivit raportului. Acesta a declarat că a făcut o eroare de judecată. Data votului din 4 iulie a fost o surpriză pentru majoritatea parlamentarilor și alegătorilor, care se așteptau la alegeri în toamnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel