Poliţiile germană, olandeză şi belgiană au arestat o bandă care a aruncat în aer peste 50 de bancomate
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 02 feb 2023, 23:09
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Poliţiile din Germania, Ţările de Jos şi Belgia au efectuat joi percheziţii la 16 adrese şi au arestat nouă persoane în cadrul unei anchete cu privire la o serie de jafuri cu explozivi de la bancomate, prin care banda respectivă a furat 5,2 milioane de euro, informează DPA.  

Bancomate din landurile german Bavaria, Baden-Württemberg şi Thuringia au fost ţinta a peste 50 de atacuri începând din noiembrie 2021, a precizat poliţia din München.

În urma percheziţiilor au fost arestaţi nouă bărbaţi, cu vârste între 25 şi 41 de ani, cu cetăţenie olandeză, marocană, turcă, afgană sau română, rezidenţi în Ţările de Jos sau Belgia. Trei complici sunt căutaţi în continuare.

'În plus, au fost găsite pregătite nouă pachete cu explozivi', a indicat şeful operaţiunii de poliţie, Jürgen Harle, din cadrul forţelor bavareze.

'Făptaşii şi-au croit drum în mod necugetat spre bani, riscând vieţile unor oameni nevinovaţi şi distrugând clădiri', a spus ministrul de interne din Baden-Württemberg, Thomas Strobl.

El a remarcat că pagubele provocate proprietăţilor - în jur de 6,5 milioane de euro - sunt mai mari decât sumele jefuite de infractori, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?