Politicienii germani primesc cu scepticism noua iniţiativă a premierului Theresa May pentru Brexit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cea mai recentă iniţiativă a premierului britanic Theresa May pentru a-i determina pe parlamentari să aprobe proiectul ei de acord care să permită Marii Britanii să părăsească Uniunea Europeană în bune condiţii a fost întâmpinată cu scepticism de către politicieni germani, relatează miercuri dpa.

'Din păcate, mă tem că noua propunere nu schimbă nimic substanţial ', a declarat preşedintele comisiei pentru afaceri externe a parlamentului german, Norbert Roettgen. 'Theresa May într-adevăr încearcă prezentând acelaşi lucru în mod repetat, în noi încercări, a declarat politicianul creştin-democrat (CDU). Roettgen a apreciat că votul în Camera Comunelor privind proiectul de lege pentru Brexit ar fi trebuit să fie legat direct de un al doilea referendum.

Aceasta ar fi fost ceva nou, a spus el. Acordul urmează să fie prezentat parlamentului la începutul lunii viitoare. Parlamentarii l-au respins deja de trei ori. Marea Britanie va rămâne în UE până la 31 octombrie - un termen limită care a fost amânat din 31 martie. Nils Schmid, care s-a adresat în numele social-democraţilor (SPD), a exprimat opinii similare. 'Un al doilea referendum ar fi trebuit să se desfăşoare de mult, după ce guvernul şi parlamentul au fost în impas luni de zile ', a spus explicat el, exprimându-şi îndoiala cu privire la autoritatea pe care premierul britanic o mai are în cadrul Partidului Conservator pentru a obţine aprobarea acestei ultime iniţiative în Camera Comunelor Alexander Lambsdorff (FDP, liberal) a apreciat că Theresa May pare pur şi simplu disperată în această etapă.

Proprii ei oameni îi caută un succesor într-un mod destul de deschis', a spus el în legătură cu politicieni ai Partidului Conservator care au o poziţie de contestare a actualului leadership. Şi social-democraţii la fel de iresponsabili îi resping fiecare propunere mai repede decât ar putea să o citească', a menţionat de asemenea Lambsdorff, referindu-se la Partidul Laburist, de opoziţie, condus de Jeremy Corbyn. El a cerut UE să respingă orice încercare a premierului May de a solicita o nouă amânare în procesul privind Brexitul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel