Data actualizării:
Data publicării:

Politicianul independent care ar putea deschide lista la europarlamentare 2024. Chirieac: Dacă președintele îi cere, atunci o va face

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a vorbit despre persoana care ar putea deschide lista la alegerile europarlamentare.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au susținut declarații de presă comune, ieri, 21 februarie, iar atunci când aceștia au fost întrebați despre ce au discutat cu președintele Klaus Iohannis, răspunsurile au fost insuficiente, fiind evident că cei doi nu vor să facă dezvăluiri. Bogdan Chirieac a analizat acest moment și a explicat care este viziunea sa. 

„Este evident că nu vor să dezvăluie ceea ce s-a discutat între 6 ochi, domniile lor și președintele Klaus Iohannis, iar mutarea fără rost a alegerilor prezidențiale în septembrie are ca scop funcția importantă europeană pentru președintele Klaus Iohannis.

Domnia să nu va demisiona, ci își va scurta mandatul. Adică nu va pleca pentru istorie din funcție, prin demisie, ci prin scurtarea mandatului pentru a prelua funcția de la Bruxelles.

În plus, aveți și o dovadă în acest sens: declarația fermă a premierului Marcel Ciolacu care a spus că ar fi mândru ca orice român și sprijină orice român, inclusiv pe domnul Klaus Iohannis, să ocupe o funcție importantă la Bruxelles.”, a spus Bogdan Chirieac.

 

Persoana care ar putea deschide lista la alegerile europarlamentare 

În cadrul aceleiași intervenții, jurnalista Berta Popescu l-a întrebat pe analist dacă i-ar vedea pe cei doi să facă lobby pentru președintele Iohannis. 

„Nu am nicio îndoială. Este evident că e o bună înțelege. E în regulă că este. Dacă ar fi fost această bună înțelegere de la început, din primul mandat al lui Klaus Iohannis, poate că statul român nu era la fel de hidos cum este astăzi.

Știți că cea mai importantă realizare a a președintelui Iohannis, conform declarației domniei sale în primul mandat, a fost că dat jos guvernul PSD. Acum se înțeleg bine și, apropo, cred că avem o idee despre cine ar putea să fie persoana independentă politic, doamnă, care ar deschide lista.

Ar putea fi ministrul de Externe, doamna Luminița Odobescu. A fost secretar de stat, ambasador la Bruxelles, apoi a fost consilieră de politică externă a președintelui Klaus Iohannis, diplomat de carieră, ministru de externe, impusă de președintele Klaus Iohannis. Deci ar putea deschide lista de europarlamentar fără probleme, din acest punct de vedere.”, a spus Bogdan Chirieac.

Întrebat dacă mai vede vreo altă variantă posibilă, analistul Bogdan Chirieac a spus că Luminița Odobescu ar fi singura. 

„Nu. Este și în domeniu. Înțeleg că doamna ministru și ambasador, are rang de ambasador Luminița Odobescu, e o persoană care muncește foarte mult și în același timp înțelege marile comandamente. Dacă președintele îi cere să deschidă lista, atunci va deschide lista.”, a spus Bogdan Chirieac la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel