Politician german, anchetat pentru comentariile pline de „ură“ făcute pe rețelele de socializare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Politician german, anchetat pentru comentariile pline de „ură“ făcute pe rețelele de socializare  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Politician german, anchetat pentru comentariile pline de „ură“ făcute pe rețelele de socializare / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Björn Höcke, președintele Alternative für Deutschland din Turingia, este anchetat de poliție pentru anumite remarci pe care le-a făcut pe rețelele de socializare.

În cursul unei investigații privind presupuse observații „pline de ură” făcute pe rețelele de socializare, a fost percheziționată casa președintelui Alternative für Deutschland (AfD) din Turingia, Björn Höcke. Acest lucru a fost confirmat de un purtător de cuvânt al procurorului responsabil la Mühlhausen.

Procuratura se ocupă de acuzații împotriva lui Höcke de aproape un an, inclusiv declarații pe care se spune că Höcke le-a scris pe rețelele sociale împotriva activistei Carola Rackete, care a ajutat la conducerea misiunilor pentru salvarea migranților din Marea Mediterană. Mulți cetățeni, printre care și Höcke susțin că ONG-urile încurajează tot mai mulți migranți să se aventureze și lucrează direct cu operatorii de contrabandă umană.

Astfel, descinderile la casa lui Höcke ar trebui să furnizeze informații despre autoritatea declarațiilor, a declarat purtătorul de cuvânt al autorităților.

Pentru ce este anchetat politicianul?

Höcke este acnhetat pentru că a postat o poză cu Carola Rackete alături de comentariul: „Am importat tortură, violență sexuală, trafic de persoane și crimă”.

Procurorul penal susține că ar fi putut stigmatiza un anumit grup de oameni, în speță refugiații, drept criminali. Comitetul judiciar al parlamentului de stat a ridicat imunitatea lui Höcke în decembrie anul trecut, astfel încât ancheta procurorului să poată începe oficial.

Anul acesta, autoritățile germane au etichetat întreaga AfD drept o amenințare la adresa constituției și au catalogat partidul drept extremist, permițând autorităților să monitorizeze toate comunicările membrilor, inclusiv toate e-mailurile și apelurile telefonice, chiar dacă acestea nu au legătură cu politica. Totodată, săptămâna trecută, Oficiul Turingian pentru Protecția Constituției a clasificat AfD, aflat sub conducerea lui Höcke, drept o formațiune extremistă.

În același timp, criticii acuză guvernul că desfășoară o operațiune nedemocratică menită să reducă la tăcere cel mai mare partid de opoziție al țării, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel