Politician din SUA, ținta unui atac. "A scos o armă, a îndreptat-o direct spre mine şi a început să tragă" - VIDEO
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 15 feb 2022, 07:31
WhatsApp
Politician din SUA, ținta unui atac. "A scos o armă, a îndreptat-o direct spre mine şi a început să tragă"  / Foto: Pixabay, de Jan Marcus Trapp
Un primar din SUA a fost ținta unui atac cu armă.

A fost panică într-un oraș din SUA. Un candidat la primăria oraşului Louisville, în statul american Kentucky, a fost luni ţinta unor focuri de armă, au indicat cel în cauză şi poliţia locală care a precizat că o persoană a fost arestată, relatează Agerpres, citând AFP. Din fericire, gloanțele i-au atins doar hainele.

Craig Greenberg, un om de afaceri democrat, a afirmat într-o conferinţă de presă că este "şocat", dar că el şi echipa sa se simt "norocoşi" să fie în siguranţă.

Candidatul a povestit că un individ s-a prezentat luni dimineaţă la sediul său de campanie, unde avea o reuniune cu patru membri ai echipei sale.

"După ce l-am salutat, a scos o armă, a îndreptat-o direct spre mine şi a început să tragă", a spus el.

"Persoana cea mai apropiată de uşă a reuşit curajos să închidă uşa", ceilalţi au baricadat intrarea cu mese şi "suspectul a fugit", a continuat el.

Poliția: Un glonţ i-a lovit una dintre haineMai devreme, şefa poliţiei din Louisville, Erika Shields, le-a spus jurnaliştilor că agenţii au evacuat clădirea şi că nimeni nu a fost rănit.

"Cu toate acestea, se pare că o persoană a fost vizată în special şi este vorba despre unul dintre candidaţii noştri la primărie, Craig Greenberg", a continuat ea. "Nu a fost lovit, dar se pare că un glonţ i-a lovit una dintre haine", a mai spus şefa poliţiei.

Craig Greenberg a confirmat că un glonţ i-a atins puloverul şi cămaşa.

G Ad:

A fost arestat un suspectUn suspect care pare să fi acţionat singur a fost arestat, iar ancheta nu exclude nicio pistă, a afirmat Erika Shields: ca Craig Greenberg să fi fost vizat pentru că este evreu, ca atacatorul să fie o persoană bolnavă mintal ori ca motivaţia lui să fie politică.

Craig Greenberg, care a refuzat să ofere detalii despre presupusul trăgător pentru a nu interfera cu ancheta, a declarat în cursul conferinţei de presă că incidentul este o ilustrare a violenţei "mult prea frecvente din oraşul nostru".

"În mod clar, mai sunt multe de făcut pentru a pune capăt acestei violenţe fără sens", a spus el, citat de AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro