Poliția trebuie să țină pasul cu evoluția societății și a individului, susține senatorul Robert Cazanciuc
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află ce mesaj a transmis senatorul Robert Cazanciuc.

Ieri, 25 martie, a fost Ziua Poliției Române, această dată coincizând cu sărbătoarea Bunei Vestiri în calendarul creștin.

Senatorul Robert Cazanciuc a transmis un mesaj pe Facebook:

„Astăzi, la două secole de existență, Poliția Română se află în fața a noi provocări legate de rolul și misiunea de protejare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, de prevenire şi descoperire a infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice.

Ca orice autoritate a statului, pentru a răspunde cerințelor ce se impun în apărarea legii și în protejarea vieții, Poliția trebuie să țină pasul cu evoluția societății și a individului, concretizată prin modificări comportamentale, individuale sau de grup, schimbări sociale sau de mentalitate. Ca membru al puterii legislative, ca fost membru al puterii executive și fost membru al puterii judecătorești, înțeleg foarte bine importanța unui cadru legal eficient atât pentru respectarea prevederilor constituționale, cât și pentru sprijinirea instituțiilor cu rol în aplicarea legii.

Legea Anastasia

Legea Anastasia este doar unul dintre proiectele mele legislative menite să facă față actualelor realități din societatea românească, pe care Poliția Română trebuie să le gestioneze, dar și provocărilor pe care România le are odată cu viitorul statut în Europa. Legea Anastasia este o parte a unui efort conjugat de declasare a țării noastre de pe primul loc în Europa la numărul de morți pe șosele. Iar modificările legislative în domeniul traficului și consumului de droguri, pe care le-am demarat încă de anul trecut, sunt un răspuns ferm pentru noile pericole sociale la care este expusă societatea românească, mai ales în perspectiva unor granițe deschise în contextul aderării la Spațiul Schengen”, a transmis senatorul Cazanciuc pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel