Poliţia italiană, lovitură la vârful mafiei siciliene
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Poliţia italiană a dat o nouă lovitură la vârful mafiei siciliene din Palermo, unde Cosa Nostra încearcă să se reorganizeze, a anunţat justiţia italiană marţi într-un comunicat, citat de France Presse. 

În baza informaţiilor furnizate de doi 'şefi mafioţi' care şi-au recunoscut faptele, poliţia antimafia din Palermo a arestat şapte persoane, dintre care trei sunt suspectate că au participat la o reuniune la 29 mai a 'Cupolei', comisia liderilor mafiei.

Este vorba de prima reuniune de acest gen din 1993, anul arestării lui Toto Riina, pentru a alege noii şefi ai 'Caracatiţei' şi a reorganiza activităţile legate de traficul de droguri şi pariuri online.

Printre persoanele arestate marţi figurează doi descendenţi ai şefilor clanului istoric sicilian. Cei doi au participat la reuniunea secretă a 'Cupolei', ca şefi reprezentanţi ai mai multor familii mafiote. O altă persoană arestată, membru al unei familii mafiote, a fost responsabil cu mesajele de convocare a şedinţei secrete şi i-a însoţit pe unii dintre participanţi la locul unde aceasta s-a desfăşurat. Celelalte patru persoane arestate sunt suspectate de extorcare prin metode mafiote.

La 4 decembrie, poliţia italiană arestase deja 46 de persoane suspectate de apartenenţă la Cosa Nostra, notează Agerpres.

VEZI ȘI: 

Românii certați de șefi. Câți au pățit-o 

Dacian Cioloş, anunț important despre conducerea PLUS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel