Poliția dă jos serverele legate de Statul Islamic din SUA și Europa. Ar fi comunicat sloganuri în peste 30 de limbi - surse Reuters
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Poliția ar deființa serverele legate de Statul Islamic din SUA și Europa, potrivit unor surse citate de Reuters.

În ultima săptămână, poliția din Europa și Statele Unite a desființat un număr mare de servere care susțineau instituțiile media legate de Statul Islamic, au anunțat organizațiile europene de poliție și justiție Europol și Eurojust, potrivit unor surse citate de Reuters.

Țările în care au fost deființate aceste servere



Serverele au fost desființate în SUA, Germania, Țările de Jos și Islanda, în timp ce poliția spaniolă a arestat nouă „indivizi radicalizați”, au spus organizațiile care au coordonat acțiunile.

Serverele au suportat site-uri web, posturi de radio, o agenție de știri și conținut pe rețele sociale cu acoperire globală, au mai adăugat aceștia.

„Au comunicat directive și sloganuri ale Statului Islamic în peste treizeci de limbi, inclusiv spaniolă, arabă, engleză, franceză, germană, daneză, turcă, rusă, șoi indoneziană. Au fost descoperiți câțiva terabytes de informații”, au spus Europol și Eurojust.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel