Data publicării:

Poliţia belgiană, percheziţii la sediul PPE. Partidul confirmă. Investigaţie asupra unei posibile "fraude financiare"

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook EPP
Facebook EPP
Potrivit presei, ancheta ar viza campania electorală din 2019 a principalului partid european.

După Qatargate, un alt scandal de corupție ar putea lovi Parlamentul European. Marţi dimineaţă (4 aprilie), în Bruxelles, poliția belgiană a făcut o percheziție la sediul Partidului Popular European (PPE), principala formațiune politică a blocului, scrie Euractiv.

Potrivit rapoartelor Euractiv, anchetatorii au efectuat o inspecție la sediul din Rue du Commerce, confiscând unele computere în cadrul unei investigații asupra suspectei ”fraudei financiare care implică personalul PPE”.

Mai multe informații au fost furnizate de presa germană: percheziţiile ar viza, de fapt, ancheta în curs de desfășurare în Germania împotriva lui Mario Voigt, membru al CDU german. Acest lucru a fost confirmat chiar de PPE într-o notă. 

Ancheta a început în urmă cu șase luni

Suspiciunea este că Mario Voigt, șeful campaniei electorale PPE pentru alegerile europene din 2019, a primit mită de la o agenție de comunicare din Jena, căreia în schimb i-ar fi fost încredințată o misiune pentru campania electorală. Voigt, prin avocații săi, a negat acuzațiile. Dar ancheta a continuat și a ajuns acum la Bruxelles, în strânsă coordonare cu sistemul de justiție german.

Nu este încă clar dacă poliția belgiană a vizat alți politicieni sau oficiali PPE. Cu siguranță, implicarea lui Voigt creează mult disconfort popularilor, mai ales în perspectiva următoarelor alegeri europene, care vor avea loc în mai 2024.

Reacția PPE

”Partidul Popular European confirmă că reprezentanți ai autorităților de poliție belgiene și germane au vizitat marți, 4 aprilie, sediul partidului de la Bruxelles. Vizita este legată de o anchetă în curs de desfășurare în Turingia, Germania.

Partidul cooperează în deplină transparență cu autoritățile implicate, furnizând toate informațiile și documentele relevante. Întrucât aceasta este o investigație juridică în curs de desfășurare, PPE nu va oferi niciun comentariu suplimentar”, a fost transmis pe websitul EPP.

Mario Voigt este considerat apropiat de Manfred Weber, președintele PPE, iar partidul include și președintele PPE al Parlamentul European, Roberta Metsola și președintele Comisiei, Ursula von der Leyen. Potrivit EPP Group, partidele românești care fac parte din PPE sunt PNL, PMP și UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel