Poliția a intervenit la locuința unui deputat AUR. Soția a sunat la 112 după bătaia primită. Fiica minoră a asistat la agresiune
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Poliția a fost chemată la locuința unui deputat AUR, de către soția acestuia, care-l acuză că a bătut-o. 

Deputatul AUR Dumitru Focșa este acuzat de soția sa că a bătut-o. Polițiștii care au mers la domiciliul politicianului au chemat o ambulanță pentru a oferi primul ajutor femeii, care se pare că avea urme vizibile în urma agresiunii suferite. 

Soția deputatului a sunat la 112 la ora 02:00 acuzând că a fost agresată fizic de soțul său, a transmis Poliția, conform Digi24. 

”Astăzi, în jurul orei 2.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către soțul său, la domiciliul comun din localitatea Lumina. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar și persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violență. Polițiștii au solicitat o ambulanță, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital”, conform IPJ Constanţa. 

Se pare că soția deputatului s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu. Polițiștii au deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

În același timp, oamenii legii au solicitat intervenția unei echipe din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanța, pentru că, în momentul agresiunii, la domiciliu era și fiica lor minoră. 

Ce este ordinul de protecţie provizoriu, când și cui se aplică

Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, conform oficialilor din Poliția Română. 

Poliţiştii constată existenţa riscului iminent pe baza evaluării situaţiei de fapt care rezultă din probele obţinute și formularul de evaluare a riscului.

În cazul în care, ca urmare a evaluării situaţiei de fapt, se constată că nu sunt întrunite condiţiile pentru emiterea ordinului de protecţie provizoriu, poliţiştii au obligaţia de a informa persoanele care susţin că sunt victime ale violenţei domestice cu privire la posibilitatea formulării unei cereri pentru emiterea unui ordin de protecţie de la instanță.

Ce măsuri pot fi dispuse prin Ordinul de protecție provizoriu

Prin ordinul de protecţie provizoriu emis de polițist se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una ori mai multe măsuri de protecţie:

- evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;

- reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună, după evacuarea agresorului;

- obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;

- obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel