Data publicării:

Poliţia, la vânătoare de bucureşteni care nu poartă mască

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Şi la acest sfârşit de săptămână, în zilele de sâmbătă şi duminică, Poliţia Capitalei a continuat acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, transmite Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti .

"Cu sprijinul Jandarmeriei, Poliţiei Locale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţiei de Sănătate Publică au fost verificate peste 2000 de obiective: pieţe agroalimentare, complexuri comerciale, mari magazine, dar şi magazine de cartier, terase.

Pe parcursul perioadei, în 3.200 de mijloace de transport în comun, de suprafaţă, dar şi de subteran au fost efectuate controale.

În urma verificărilor privind modul în care sunt respectate prevederile Legii nr 55 din 2020, au fost constatate şi aplicate aproximativ 1.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 489.950 lei.

Poliţiştii aflaţi în teren au revenit cu recomandări privind portul măştii de protecţie şi pentru păstrarea distanţării fizice. Acţiunile de verificare continuă şi la acest moment şi aşa cum am precizat, vor continua şi în zilele următoare.

Facem apel la toţi cetăţenii, să respecte măsurile de protecţie împotriva infectării cu virusul COVID-19, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte normele sanitare. Au fost verificate şi condiţiile în care se comercializează produsele de sezon, atât alimentare, cât şi nealimentare, inclusiv brazii destinaţi a împodobi casele de Crăciun", transmite DGPMB.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel