Polițieanu, denunțătorul din dosarul ”OUG 13”, la Inspecția Judiciară. Ce spune despre Ciutacu și replica ziaristului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mihai Polițeanu (de la mişcarea civică Iniţiativa România) este cel care a depus denunţul împotriva premierului Sorin Grindeanu şi a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, în cazul OUG 13.

Acesta a spus că luni a fost invitat la Inspecția Judiciară și a avut o discuție cu inspectorii privind împrejurările depunerii sesizării penale de către de el și alți colegi "împotriva domnilor Iordache, Grindeanu și Dragnea. Discuția a fost politicoasă". În context, într-o postare pe Facebook, Mihai Polițeanu l-a luat în vizor și pe Victor Ciutacu.

"Deja vu. În urmă cu 10 ani, în zorii luptei împotriva corupției, după ce a explodat scandalul Caltaboșul - Remeș, eu și câțiva colegi de la Freedom House am fost acuzați de Dan Andronic și Victor Ciutacu că am fi făcut publice celebrele înregistrări video/audio când Remeș, Mureșan și Ciorbă dădeau, intermediau și luau mită pentru trucarea unei licitații. Și atunci ne-am trezit cu un procuror de la CSM care voia detalii, și atunci ni s-a aruncat un hârdău de lături în cap la Antena 3, și atunci tot felul de țăcăniți și țăcănite țeseau conspirații în loc să se concentreze pe activitatea infracțională a miniștrilor Guvernului.

Time flies back, taberele sunt aceleași, am revenit la aceeași luptă de tranșee pentru a menține stabilitatea legislativă și instituțională a DNA, metodele sunt neschimbate, actorii sunt aceiași, măștile s-au mai schimbat. Am îmbătrânit și eu și alții în aceeași piesă de teatru proastă. Partea bună e că atunci eram o mână de oameni din societatea civilă, ambasade și Comisie care luptau pentru continuarea și consolidarea anticorupției, astăzi suntem mulți", a mai scris Mihai Polițeanu pe Facebook.

Victor Ciutacu a negat vehement cele spuse de Mihai Polițeanu cu privire le respectivele înregistrări.

[citeste si]

"Dincolo de faptul că am dubii că aș fi auzit acum 9 ani de numitul Polițeanu, ca să-l acuz eu de nu știu ce împreună cu Andronic, bizarul ăsta minte. Înregistrările alea faimoase cu Remeș, despre care Sassu însuși, președinte al instituției atunci, a spus în repetate rânduri că au ajuns în TVR de la Freedom House, nu probau nici o mită. Lucru consfințit de sentința definitivă, în care scrie clar că nu se poate proba că Remeș ar fi luat ceva", a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel