Poezia "La steaua", de Mihai Eminescu, în interpretarea lui Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii. A povestit-o, în loc să o recite!
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 15 ian, 18:41
De ziua lui Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale, Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a fost rugat să recite câteva versuri din operele poetului, în timpul unei emisiuni tv. Care a fost reacția acestuia.

În loc să recite poezia "La steaua", despre care a spus că l-a fascinat mereu, ministrul Bogdan Cheorghiu a început să o... povestească. Și s-a și încurcat.  

"Nu mă gândeam că îmi veţi pune la încercare talentele actoriceşti. Tot timpul am fost fascinat de poezia "La steaua" pentru că, înainte ca ştiinţa să descopere faptul că lumina este o materie care are o viteză măsurabilă, iată că Eminescu, încă de atunci, ne spunea "Că mii de ani i-au trebuit / Luminii să ne-ajungă". Că nu o vedeam pe când era. "Azi o vedem şi nu e". Și ştiinţa, în ultima vreme, ne-a demonstrat cât de bine a intuit acest lucru. Este încă un fragment din genialitatea lui Eminescu care, iată, nu a dovedit doar că este un mare poet, ci a fost şi un extraordinar vizionar", a spus Bogdan Gheorghiu, în emisiunea "Decisiv", de la Antena 3.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro