Poetă americană premiată cu Pulitzer a murit la 83 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Poeta americană Mary Oliver, laureată a unui premiu Pulitzer, a murit joi în casa ei din Florida la 83 de ani în urma unui limfom, un cancer care atacă sistemul imunitar, potrivit mass-media naţionale, citate de EFE.

Mary Oliver, una dintre autoarele de poezii cele mai populare din ţară cu zeci de volume publicate, s-a născut la Ohio în 1935 şi a publicat prima sa colecţie de poezii, 'No Voyage and Other Poems', când avea 20 de ani. Oliver a câştigat un Premiu Pulitzer în 1984 la categoria Poezie, pentru volumul 'American Primitive', iar în 1992 premiul National Book Award pentru 'New and Selected Poems'.

Copilărie nefericită

Autoarea multipremiată a explorat în scrierile sale legătura dintre natură şi lumea spirituală, inspirându-se mai ales din lungile sale drumeţii prin Ohio. Copilăria scriitoarei a fost însă nefericită, din cauza unui abuz sexual pe care Mary Oliver l-a suferit ca urmare a neglijenţei părinţilor săi, însă ea s-a refugiat în natură şi poezie pentru a supravieţui traumei. Mary Oliver a locuit mulţi ani în Provincetown (Massachusetts) alături de partenera sa, fotografa Molly Malone Cook, care a murit în 2005.

VEZI ȘI:

Militar decedat, paradă 1 decembrie. MApN, prima reacție

Felix Bănilă, procuror-șef DIICOT. Prima reacție după ce Klaus Iohannis a semnat decretul


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel