Podul Prieteniei intră în reparații timp de doi ani. Va exista un feribot Giurgiu - Ruse. Ce trebuie să știe românii care pleacă din țară prin Bulgaria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Poliția Frontiera/ Podul Prieteniei
foto Poliția Frontiera/ Podul Prieteniei
Podul Prieteniei intră într-o reparație ce va dura doi ani. 

Circulaţia rutieră pe podul peste Dunăre de la Ruse se va desfăşura pe o singură bandă, timp de doi ani, începând din iulie, din cauza unor reparaţii pe care le va face partea bulgară, transmite postul naţional de radio din această țară. 

Se vor înlocui 1,1 kilometri de placă a podului, pavaj asfaltic și toate elementele metalice legate de banda de circulaţie. Lucrările se fac din bugetul de stat și se ridică la 22 de mil. de euro. Şoferii vor avea la dispoziţie pentru traversarea Dunării o linie de feribot între Giurgiu şi Ruse și invers, care ar urma să se deschidă din iulie. Deocamdată, nu sunt mai multe informații despre acest aspect. 

Anterior, partea bulgară se angajeze să repare podul până în 31 mai. 

Iată ce anunța Poliția de Frontieră: 

”Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat în cursul zilei de astăzi, prin Centrul Comun de Contact, cu privire la faptul că în perioada 13-31 mai 2024, autoritățile bulgare efectuează lucrări de reparare a unui rost de dilatație a podului dintre Ruse și Giurgiu pe partea de pod care se află în administrarea acestora.

Activitățile de reparații se vor efectua pe timpul zilei, circulația în zonă desfășurându-se pe o bandă cu regim de trecere, reglementată prin indicatoare rutiere și semnalizatoare.

Având în vedere că traficul prin P.T.F Giurgiu se va desfășura cu dificultate, menționăm faptul că la nivelul instituţiei au fost luate toate măsurile astfel încât să se asigure un trafic fluent prin punctul de trecere.

Recomandăm șoferilor mijloacelor de transport să utilizeze şi celelalte puncte de trecere de la granița cu Bulgaria și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro care îi ajută să își reconfigureze traseul printr-un punct mai puțin tranzitat. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”. 

Se pare că problemele sunt mai mari decât se anticipase, iar Podul Prieteniei va intra în reparații capitale vreme de doi ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel