Podul peste Siret nu a fost reconstruit. Autoritățile locale n-au făcut nimic. Locuitorii din zonă se mobilizează: Noi adunăm mânie și revoltă cât ei tac!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photo / Ionut Corfu
Inquam Photo / Ionut Corfu
Locuitorii din județul Neamț se pregătesc de proteste, după ce podul peste Siret nu a fost reconstruit. Autoritățile locale n-au făcut nimic. 

Între localitățile Luțca și Sagna nu a fost reconstruit nici până astăzi podul, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să ocolească pe un drum deosebit de aglomerat. Ministerul Apărării Naționale a venit cu explicații, după ce premierul României a cerut realizarea unui pod de pontoane care să-i deservească pe locuitori.

„Pentru utilizarea podului era necesară şi realizarea unei infrastructuri de utilizare, ce presupunea asigurarea, în principal, a accesului rutier şi a semaforizării, lucrări în sarcina autorităţilor locale. Până la acest moment, autorităţile locale nu au iniţiat demersuri concrete pentru semnarea contractului şi începerea lucrărilor pentru varianta instalării podului mobil militar“, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Filip Panait: Noi adunăm mânie şi revoltă cât ei tac!

Filip Panait, medic de familie la Bâra, este şi el afectat de prăbuşirea podului de la Luţca, motiv pentru care a iniţiat o întâlnire cu primarii comunelor din zonă. Iată ce a consemnat pe pagina de socializare cunoscutul medic:

„Nu se gândeşte nimeni să ne facă podul de pontoane, ca să ne uşureze povara. Noi adunăm mânie şi revoltă cât ei tac! Când punem de un protest masiv în zonă? Primarii din regiune ar face bine să rezolve problema că altfel ne luăm şi de ei, că sunt mai aproape de noi. Ştim cum se pot face alegeri anticipate, avem expertiza necesară să schimbăm toţi primarii aserviţi Arsenitului. Vrem imediat pod de pontoane ca să ne scurteze drumul. Nu ne interesează politica, dar buzunarul nostru şi riscurile drumului prin Gâdinţi ne privesc personal. De restul se ocupă DNA“.

Medicul vrea să-i mobilizeze pe primari

Contactat telefonic, doctorul Panait a explicat intenţiile sale de a mobiliza primarii din comunele Bâra, Sagna, Stăniţa, Boghicea şi Doljeşti, pentru a face presiuni asupra autorităţilor centrale să construiască podul de pontoane promis:

„Este vorba, în opinia mea, de a ţine seama de interesele celor aproximativ 9.821 locuitori din cele cinci comune de peste Siret. Primarii acestora, de la PSD ori PNL, sunt conştienţi că dacă nu vor face nimic în sensul construirii podului de pontoane promis, nu vor mai primi nici un vot de la cetăţeni. I-am atras atenţia primarului din Bâra, exemplificând cu drumul Bâra – Oţeleni. Este o batjocură la adresa locuitorilor din zonă.

Arată ca după bombardamentele din Ucraina. Cum treci în judeţul Iaşi lucrurile se schimbă. Cred că oamenii trebuie să ştie că în caz de accidente ar trebui să cheme în garanţie şi Consiliul Judeţean. Se vor plăti milioane de euro în următorii ani pe aceste daune. Eu le voi propune primarilor, ca gest de respect pentru oamenii care i- au ales, să-şi dea demisia de onoare. Primarii ştiu cum se circulă prin Gâdinţi. În coloană. Camioanele mari blochează drumul în permanenţă şi e un mare pericol“, a spus medicul, conform Monitorul de Neamț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel