Podul care va duce la o dezvoltare a României. Horia Teodorescu: Nu cred că există om în țara asta care să nu rămână impresionat
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Facebook / Horia Teodorescu
Foto Facebook / Horia Teodorescu
Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a vorbit, la DCNews, despre unul dintre cele mai impresionante și complexe proiecte de infrastructură din România. „Dacă până de curând foarte puțini oameni credeau în realizarea acestui proiect, iată că Podul capătă forma finală și în curând vom trăi cu toții bucuria traversării acestuia”, a transmis Horia Teodorescu.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a primit, luni, vizita unei delegații guvernamentale compusă din ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vicepremier al României, secretarul de stat Bogdan Mândrescu și directorul General al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol. Echipa guvernamentală s-a deplasat pe podul care face legătura dintre județele Tulcea și Brăila.

„Bătălia noastră, în momentul de față, este pentru a finaliza investițiile pe care le avem în derulare, lăsând în plan secund investițiile noi. Încercăm să dăm județului fața pe care o merită. Ieri, a fost prima dată când s-a trecut podul de pe un mal pe celălalt, pe jos de această dată. Nu cred că există om în țara asta care să nu rămână impresionat și chiar aș dori ca, atunci când se va deschide, foarte mulți oameni să aibă acces, chiar pe lateralele podului, pentru a vedea. Doar acolo îți dai seama de dimensiune”, a spus Horia Teodorescu, marți, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Acest pilon de dezvoltare al județului Tulcea a fost făcut pe câteva componente, cum ar fi dezvoltarea aeroportului din Tulcea, pentru care am semnat, acum două săptămâni, ultimul contract de modernizare al terminalului. Avem podul, sperăm, după discuțiile de ieri, ca în luna decembrie să treacă primele mașini peste. Sunt câteva detalii care trebuie reglate”, a zis Horia Teodorescu. 

„A fost o muncă extraordinară timp de cinci ani, pentru a ajunge astăzi să trecem peste pod, la picior, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată. Mă bucur tare mult!”, a mai spus Horia Teodorescu.

În urma discuțiilor purtate luni, în luna decembrie vor trece primele mașini pe acest pod, „iar eu îmi exprim speranța că va fi așa”, a zis Horia Teodorescu, adăugând: „Dacă acum zece-15 ani nimeni nu credea în această investiție, iată că ea a căpătat formă finală, iar podul de peste Dunăre va duce la o dezvoltare a zonei, a Dobrogei, pot spune chiar a României.”

Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, interviu la DC News TV

A fost semnat protocolul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de acces spre Punctul Vamal Isaccea

După vizita pe șantierul podului de peste Dunăre, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a însoțit delegația guvernamentală formată din ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, secretarul de stat Bogdan Mândrescu și directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, la sediul Primăriei Isaccea, acolo unde a fost semnat protocolul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de acces spre Punctul Vamal Isaccea.

Această investiție presupune construcția unui nou drum de acces la vama Isaccea, pentru care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va asigura suportul tehnic necesar.

Este un proiect esențial pentru a reduce timpii de așteptare, pentru creșterea volumului de mărfuri în acest punct vamal și asigură o legătură rutieră modernă cu punctul vamal de la Isaccea, un lucru esențial în contextual actual. 

„Se rezolvă o mare problemă a localității Isaccea, iar domnul primar al orașului Isaccea a tot insistat în ultimul timp în soluționarea acestei probleme. Faptul că sunteți cu toții aici, ne dă speranțe că lucrările se mișcă în direcția bună la Tulcea“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel