Data publicării:

Podolyak a tras concluziile după întâlnirea Biden - Xi Jinping: Rusia a fost în sfârșit eliminată de pe lista celor care influențează procesele globale

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook Михаил Подоляк
Foto: Facebook Михаил Подоляк
Mykhailo Podolyak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj, după întâlnirea Biden - Xi.

Consilierul președintelui Volodimir Zelenski e de părere că întâlnirea de la San Francisco dintre Joe Biden și Xi Jinping a scos Rusia de pe lista țărilor care influențează cu adevărat procesele globale.

„Optimism prudent“, așa și-a manifestat Mykhailo Podolyak starea de spirit după întâlnirea dintre Joe Biden și Xi Jinping.

„Acesta este un mare semnal pentru lume - dialog în loc de confruntare, o nouă ordine globală, sunt necesare neapărat reguli, stabilitate și predictibilitate.

În al doilea rând, notează Podolyak, „Rusia a fost în sfârșit eliminată de pe lista celor care influențează cu adevărat procesele globale. Rusia mizează pe haos, distrugere, sprijinirea violenței ca instrument al politicii externe. Și are o reputație dezgustătoare cu care nu te poți murdări. Toate acestea nu sunt necesare pentru cei care gândesc în perspectivă, la un viitor cu reguli reciproce restrictive...“, a precizat Podolyak.

CITEȘTE ȘI       -      Reacția lui Antony Blinken când îl aude pe Joe Biden că-l face „dictator“ pe Xi Jinping / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel