Urmărește emisiunea live
Poarta Dealu-Vânătorilor, monument istoric din Târgoviște, va fi restaurată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
A fost semnat contractul având ca obiect restaurarea obiectivului monument istoric "Poarta Dealu-Vânătorilor" din Târgoviște.

Obiectivul monument istoric a fost inclus în Programul Național de Restaurare, Etapa II, în urma demersurilor administrației locale, însă achiziția de lucrări a fost întârziată de necesitatea actualizării indicatorilor, scrie dbonline.ro.

Institutul Național al Patrimoniului a realizat achiziția lucrărilor efective de restaurare a monumentului, Primăria Târgoviște urmând să suporte intervențiile conexe, de relocare a utilităților și de reconfigurare a străzii Coconilor.

Poarta Dealu – Vânătorilor așteaptă de zeci de ani să fie restaurată, nicio administrație nereușind până acum să o facă.

Despre Poarta Vânătorilor

Poarta Vânătorilor sau Poarta Dealu – cum mai este numită – este un vestigiu medieval din secolul al XVII – lea ce făcea parte din Fortificația Cetății Domnești. Poartă numele “Vânătorilor” sau “Dealu”, deoarece permitea ieșirea spre Mănăstirea Dealu, potrivit targovistecity.ro.

Importanța deosebită a acestui vestigiu istoric este dată și de faptul că din cele 5 porți medievale ale Cetății - Poarta Vânătorilor sau Poarta Dealu, Poarta Buzăului, a Bucureștiului, Poarta Argeșului și a Câmpulungului - doar aceasta și Poarta Bucureștiului sunt singurele rămase.

Poarta Vânătorilor sau Poarta Dealu reprezintă un punct de atracție turistică și face trecerea către alte puncte de atracție maximă ale orașului Târgoviște, respectiv Parcul Chindia și Complexul Național Muzeal "Curtea Domnească".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel