Poale-n brâu. Reţeta autentică a gospodinelor din Moldova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Vă prezentăm o reţetă autentică de poale-n brâu. Numai gospodinele din Moldova o cunosc. 

Ingrediente

Un kilogram de făină

Un cubuleţ de drojdie

Jumătate de litru de lapte călduţ

700 de grame de brânză ( brânză proaspătă de vacă şi brânză sărată de oaie)

6 ouă

Coajă de lămâie

Stafide

O cană de ulei

6 linguri de zahăr

VEZI ŞI Frigănele, reţeta care i-a cucerit pe toţi. Aşa le faci mai gustoase

 

Mod de preparare

Se amestecă brânza de vacă cu cea sărată, adăugăm ouăle, coaja de lămâie, zahărul şi stafidele. Amestecăm bine toate ingredientele.

Următorul pas este să facem aluatul. Într-un bol adăugăm făina, drojdia, laptele şi frământăm. Se împarte aluatul obţinut şi se întind foi subţiri. Puneţi amestec de brânză, strângeţi marginile aluatului, după care se pun într-o tigaie cu ulei încins. Când s-au rumenit pe o parte, este timpul să le întoarceţi. 

Se scot pe un platou pe care am aşezat mai întâi un şerveţel. Puteţi pune zahăr pudră peste ele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel