PNRR. Attila Laszlo: Oportunitate care stă în fața noastră! Să nu mai cădem în capcană
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dr. Attila Laszlo, medic și senator UDMR, a vorbit despre PNRR, greșelile din trecut și ce se poate face pentru ca proiectele viitoare să aibă succes.

„Prima dată ar trebui să avem finalizat acest program. Sper ca, în câteva zile, să avem varianta finală. Experiența îmi spune că n-am fost campioni și, dacă nu schimbăm atitudinea, nu vom fi nici în continuare capabili să respectăm termenele care au fost propuse în acest program. Cu alte cuvinte, cred că este o oportunitate care stă în fața noastră, ar fi bine să profităm de ea. Cred că trebuie să acordăm o atenție deosebită programelor mature, care au depășit anumite faze de pregătire pentru a fi puse în aplicare. Sper să nu mai intrăm în capcana greșelilor făcute în perioadele anterioare, mă refer la asigurarea resurselor umane și la asigurarea funcționării acestor facilități noi din viitorul apropiat. Pentru că, până acum, marea majoritate a proiectelor derulate prin astfel de fonduri și resurse au avut o problemă de funcționare după terminarea finanțării. Cu alte cuvinte, dacă vom fi capabili să utilizăm aceste resurse - și sper că vom fi -, atunci cred că se impun o serie de modificări la nivelul legislației, cât și la nivelul modului de finanțare în timp și modificărilor în rapoartele de finanțare a diferitelor facilități nou create”, a spus Attila Laszlo.

„Mă gândesc, în primul rând, la accelerarea dezvoltării legislației consorțiilor medicale, pentru că vom avea aceste centre multifuncționale, dar trebuie să asigurăm și un traseu cât mai sigur și mai eficient al pacientului. Sunt câteva exemple funcționale în țară, mă refer la Dâmbovița, Bihor, dar ele necesită anumite ajustări sau trebuie creat un cadru legal prin care să poată colabora toate instituțiile acreditate, indiferent de forma de proprietate”, a spus acesta. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate”, eveniment organizat de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro și DCNewsTV.

PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate, dezbatere la DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel