PNL și USR-PLUS, la cuțite. Turcan: Nu au fost Alba ca Zăpada. Responsabili de toate nereușitele
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 05 sep 2021, 14:10
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Raluca Turcan
Sursa foto: Facebook Raluca Turcan
Raluca Turcan a vorbit despre problemele care au zguduit coaliția de guvernare.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, critică decizia USR PLUS de a încerca îndepărtarea premierul Florin Cîţu şi afirmă, într-o postare pe Facebook, că "USR nu a fost Albă ca Zăpada din guvern".

"Încă o dată să fie clar: USR nu a fost Albă-ca-Zăpada din guvern, USR a fost părtaş şi responsabil de toate nereuşitele guvernării. La fel ca PNL şi UDMR", a scris Raluca Turcan duminică, pe pagina sa de socializare.

Turcan afirmă că cei din USR PLUS vor răspunde în faţa propriilor alegători pentru că s-au aliat cu AUR pentru a da jos guvernul.

"Alianţa USR-PLUS cu un partid despre care toţi liderii USR au afirmat tot timpul că este extremist, pentru a dărâma guvernul Cîţu, este greşeala pentru care USR-PLUS răspunde în faţa propriilor alegători", a mai scris Raluca Turcan.

Ea consideră că prioritatea ar trebui să fie acum asigurarea guvernării ţării"Problema majoră este, însă, asigurarea guvernării ţării într-un moment dificil, marcat de perspective nesigure privind evoluţia pandemiei, din cauza unui procent mic de persoane vaccinate şi blocaje economice globale, alături de creşteri de preţuri, după oprirea bruscă a activităţilor de anul trecut. Acestea sunt problemele, care nu sunt uşoare, de aceea aveau nevoie de o guvernare solidă, cu o responsabilitate comună şi egală a celor trei partide din Coaliţie. Cu aceste probleme şi cu efectele instabilităţii şi agravării lor, ne ameninţă şi ne şantajează USR , 'dacă nu faceţi ce vrem no'", 'dacă nu schimbaţi premierul, pentru că aşa vrem noi, ne retragem de la guvernare şi vă lăsăm pe voi - PNL - să vă înecaţi în aceste probleme'", se arată în postare.

Turcan mai afirmă că "PNL nu se va îneca, PNL îşi apără premierul şi PNL va continua guvernarea şi va face absolut tot ce trebuie făcut pentru a stabiliza situaţia de acum şi a soluţiona problemele grele care ne apasă pe toţi, indiferent de ce simpatii politice avem", scrie Agerpres.

Turcan: Guvernul Cîțu a făcut ceea ce era necesar

"Guvernul Cîțu a făcut ceea ce era necesar și normal să facă și a adoptat Programul 'Anghel Saligny' în mijlocul unei dezbateri marcate de manipulări și atacuri politice. După conflictul și toate declarațiile tăioase din aceste zile, vor rămâne concret pentru oameni rețele de canal și gaze, dar și drumuri mai bune. În România, infrastructura locală de bază este mult rămasă în urmă, un lucru foarte bine știut de toate partidele politice.

Programul, așteptat de toate comunitățile locale, indiferent de culoarea politică a administrației, va fi derulat transparent și va ajuta la dezvoltarea multor localități rămase în urmă. Guvernul face, astfel, exact ce este este trecut în programul de guvernare asumat de toate partidele din Coaliție", transmite Raluca Turcan, ministrul Muncii (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?