PNL și PSD, CONDAMNARE la guvernare. Avertisment din tabăra liberală. Un ALT PARTID s-ar putea să apară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Felix-Mittermeier.de pixabay
foto Felix-Mittermeier.de pixabay
Afirmații explozive din tabăra liberală. Care sunt șansele unui nou partid pe scena politică?

PNL și PSD, condamnare la guvernare

PNL și PSD își analizează miniștrii, iar, din tabăra liberală, se cer pași în spate. Marius Budăi (Muncă), Alexandru Rafila (Sănătate) și Adrian Câciu (Finanțe) sunt cei care ar fi vizați direct de președintele PNL, Florin Cîțu. De altfel, președintele liberal s-a poziționat ca un critic constant al partenerilor ”de compromis” - așa cum îi numește pe cei de la PSD. 

Liberalul Mario de Mezzo consideră că ambele partide vor plăti dacă nu vor găsi o cale de mijloc pentru a funcționa, aceasta fiind condamnarea lor. 

”PNL și PSD, fiind la guvernare, au o condamnare: să facă țara să meargă bine. Este condamnarea lor să treacă peste ambiții, să treacă peste orgolii, peste diferențe și să lucreze împreună. Dacă la sfârșitul guvernării, țara nu va merge bine, oamenii vor sancționa ambele partide.” a spus liberalul Mario de Mezzo, în interviul acordat astăzi DCNews. 

Apare un partid nou? 

În contextul analizei făcute asupra scenei politice, anterior, în aceeași emisiune, Mario de Mezzo spunea că există două categorii de votanți, care vor vota în funcție de principii, nu de partide:

”- naționaliștii- de la naționaliști moderați până la ultra-naționaliști, votanții lui Vadim Tudor, rămași fără idol. A fost Dan Diaconescu, a plecat și n-a mai apărut cineva care să acopere acel gol. 

- antisistem- care au votat cu USR-ul și care  merg pe principiul că PNL și PSD sunt la guvernare de 30 de ani și că trebuie date la o parte ca să-i mai lase și pe alții.” 

Conform acestuia, votanții antisistem care au votat cu USR înainte îl asociază acum cu un partid sistem. ”E posibil să vină un alt partid” a spus de Mezzo, afirmând despre AUR că are ”discurs naționalist, nu a fost la guvernare, dar nici nu s-a mișcat atât de bine în Opoziție, a făcut o opoziție la nivel vocal”. 

Atunci e posibil să fie un loc gol pe care un partid nou- dacă vine cu un discurs naționalist corect, care să nu fie neapărat ultranaționalist, dar să fie unul care să pună preț pe valori-  l-ar umple și face un 7%, zic eu, cu o campanie corect făcută” este de părere liberalul de Mezzo. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel