PNL Sector 2 acuză Primăria Generală că încalcă legea, privind amenajarea de spații verzi, în proiectul ”Mega Mall”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mega_mall
mega_mall

Partidul Național Liberal Filiala Sector 2 susține că Primăria Generală încalcă legea, privind amenajarea de spații verzi, în proiectul ”Mega Mall”.

Concert, încășcarea șegii s-a produs în ședința Consiliului General al Municipiului București din 28 noiembrie 2011, prin aprobarea PUZ-ului prin care se reglementează construcția unui mall și a unei clădiri de birouri la adresa Bulevardul Pierre de Coubertin nr. 3-5, pe spațiul rezultat din demolarea fostei întreprinderi Electroaparataj, cu abatere gravă de la norma privind amenajarea de spații verzi în cadrul oricărui proiect de construcții.

”Hotărârea Consiliului General al Municipiului București prevede în mod explicit că: “aprobarea pentru realizarea oricărei construcții noi va fi condiționată de amenajarea și întreținerea corespunzătoare a unui spațiu verde cu suprafață de cel puțin 30% din suprafața totală a parcelei afectată proiectului”, se arată într-un comunicat de presă.

Dan Cristian Popescu, Președintele PNL Filiala Sector 2, a solicitat grupului PNL din CGMB să voteze contra acestui proiect și să atragă atenția celorlalte grupuri de consilieri generali că trebuie să reprezinte interesele cetățenilor și nu interesele unei afaceri bazată pe excepții de la lege.

”PUZ-ul pentru construcția din Bulevardul Pierre de Coubertin nr. 3-5 contravine deja legislației în vigoare prin aprobarea amenajării unui spațiu verde mai mic cu peste 70% față de norma legală privind amenajarea de spații verzi în cadrul oricărui proiect de construcții, iar protocolul privind compensarea de amenajare nr. 4793 din 2.05.2011 și nr. 6566 din 10.06.2011, semnat de Primăria Sector 2 prin ADP și firma constructoare, nu are niciun fundament legal.”, se mai arată în comunicat

”Mai mult, specialiștii PNL Filiala Sector 2 citind Procesul Verbal, al dezbaterii publice din data de 29.09.2011 au sesizat anumite informații ce pot face obiectul începerii unei cercetări penale, arhitecta proiectului afirmând că “li s-a indicat o firmă prin care să se facă aceste lucrări”, susțin liberalii.

Mega Mall va avea o suprafaţă de 70.000 de mp de spaţii comerciale închiriabile, în comparaţie cu cea mai mare suprafaţa închiriabilă, de 85.000 mp din cadrul Băneasa Shopping City. Centrul comercial va mai avea si un supermarket şi o parcare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel