PNL Sector 1 o somează pe Clotilde Armand: Ajunge cu abuzurile! Respectați legea și dați drumul la proiecte
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
PNL Sector 1 o somează pe Clotilde Armand să dea drumul la proiectele „ascunse prin sertare“.

Înainte de o nouă ședință de Consiliu Local, cu rectificare bugetară și noi proiecte făcute doar de dragul imaginii primarului, Consilierii PNL Sector 1 o întreabă public pe Clotilde Armand când vor începe proiectele de investiții bugetate și ascunse prin sertare, doar pentru că aparțin altcuiva și nu poate face PR cu ele. Aceste apeluri publice sunt, în continuare, singura cale de comunicare între primarul ales inclusiv cu voturile PNL și „partenerii” săi din Consiliul Local. 

Între mizerie, execuție bugetară ridicolă de sub 5% la capitolul investiții în sectorul 1, școli în stare critică și haosul administrativ total, primarul blochează toate proiectele importante pentru cetățeni,doar pentru că nu se poate lăuda că ideile îi aparțin. În schimb, propune din nou basme în Consiliu, deși se plânge că nu are bani, într-un exemplu perfect de disonanță cognitivă: continuă astfel să solicite preluarea de mari bulevarde și parcuri de la Primăria Capitalei, toate din zone ultra-centrale, pentru a putea să-și continue campania de imagine. 

Proiecte în folosul cetățenilor

Să vă dăm câteva exemple concrete. La bugetul aprobat în aprilie și la rectificările ulterioare, PNL a propus și Consiliul Local a votat o serie de proiecte vitale pentru cetățenii sectorului 1 - și nu numai: 10 milioane de lei pentru amenajarea unor spații verzi și parcări în zonele rezidențiale aglomerate; construirea unui centru de transplant multi-organ în cadrul Spitalului Sf. Maria; reparații exterioare la ambulatoriul Grigore Alexandrescu; proiect pilot în premieră, „Sectorul 1 de verde”, prin care mai multe școli vor deveni clădiri independente din punct de vedere energetic (prin panouri solare și fotovoltaice, pompe de căldură, grădini urbane etc.); prima parcare subterană modernă din cartierul Aviației (zona Burileanu); construcția de creșe noi; primul proiect pilot de „pocket park-uri” din București; primul centru integrat din România dedicat copiilor cu sindrom Down din România. 

Dintre acestea, doar ultimul proiect a primit o parte din finanțare, după ce primarul a cedat presiunilor publice din partea cetățenilor șocați de comportamentul manifestat în Consiliul Local, când proiectul a fost retras abuziv de primar de pe ordinea de zi, doar pentru că PNL refuzase să voteze un alt proiect ilegal. Nici acum proiectul nu a primit suma solicitată și stabilită prin buget, ci mult mai puțin. 

„Restul investițiilor au rămas blocate în sertarele primarului și ale aparatului său, deși execuția bugetară pe dezvoltare la șase luni nu a depășit 5%. Rea-voință sau doar incompetență crasă? Rețeta din primăria sectorului 1 e simplă, evidentă și înseamnă un abuz de putere fără precedent, care nu poate fi tolerat: proiectele inițiate de PNL sunt votate și bugetate în Consiliul Local, inclusiv de USRPLUS, și apoi sunt pur și simplu ascunse. Se plimbă hârtiile, se amână procedurile, se face orice este necesar pentru a nu demara investițiile de care cetățenii sectorului 1 au atâta nevoie. Este halucinant. Vom sesiza toate instituțiile abilitate, pentru că aici nu este vorba de proiectele unui partid, ci de binele oamenilor, care este în mod constant sacrificat pe altarul orgoliilor politice ale „partenerilor” de guvernare locală,” a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1. 

Model educațional danez pentru unitățile de învățământ din S1

După luni bune, PNL a reușit să includă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de azi, printre ultimele puncte, un proiect inițiat de viceprimarul Ramona Porumb, privind extinderea modelului educațional danez în creșele și grădinițele din sector. Deși a fost într-un final avizat de toate structurile din primărie, proiectul era blocat de USRPLUS în comisia juridică a consilierilor locali, doar pentru vina de a fi fost susținut de PNL. 

„Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum votează acest proiect noua coaliție locală din sectorul 1, USRPLUS și PSD. Am văzut data trecută cât de bine funcționează acest parteneriat în cazul parcurilor Herăstrău și Cișmigiu, ne așteptăm să continue și azi. În ceea ce ne privește, PNL va susține toate proiectele legale și corecte pentru cetățenii sectorului 1, inclusiv soluții pentru sistemul de termoficare pentru cartierul Aviației, pentru managementul integrat al deșeurilor la nivelul municipiului București și pentru susținerea persoanelor cu dizabilități. Ne interesează prea puțin cine promovează aceste proiecte, ne dorim ca ele să se întâmple și cetățenii din cel mai bogat sector al Capitalei să nu mai trăiască în haos și mizerie,” a completat Sebastian Burduja. 

În final, PNL Sector 1 trage un semnal de alarmă că tot mai mulți oameni competenți pleacă din Primăria Sectorului 1, inclusiv oameni recrutați de actualul primar, care nu pot tolera haosul administrativ și abuzurile. Oare cu cine va mai implementa proiectele și cum va reuși să crească execuția bugetară de la rușinosul 5% din ultimele șase luni? PNL nu are nicio datorie la actualul primar, din contră. Vom continua să arătăm adevărul pentru că singurii noștri parteneri sunt cetățenii sectorului 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel