PNL, către Clotilde Armand: Încetați circul, faceți administrație!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
PNL Sector 1 îi solicită primarului Clotilde Armand să vină „urgent” pe masa Consiliului Local cu un proiect de buget „legal”.

„PNL Sector 1 îi solicită public primarului Armand Clotilde să vină urgent pe masa Consiliului Local cu un proiect de buget LEGAL. După ce Curtea de Conturi a României a confirmat OFICIAL că bugetul propus de Armand este ilegal și că datoriile primăriei trebuie incluse, brusc primarul nu a mai considerat urgent subiectul bugetului, deși până de curând convoca ședințe zilnice de Consiliu Local, șantajând Consiliul Local Sector 1 cu tema refugiaților din Ucraina, plângeri penale și alte abuzuri grave”, precizează PNL Sector 1 într-un comunicat.

„Am anunțat încă de săptămâna trecută poziția oficială a Curții de Conturi legată de includerea tuturor datoriilor în proiectul de buget, conform legilor în vigoare, inclusiv legea 273/2006 - lucru pe care PNL îl repetă de peste un an. PNL Sector 1 este pregătit să voteze de urgență bugetul sectorului, după ce acesta va fi pus în legalitate de către aparatul primarului. Am înaintat și o serie de amendamente ce vizează proiecte importante de investiții în sector, ignorate de actuala administrație. 

De exemplu, prin amendamentele pe care le propunem alocăm sume importante pentru unități de învățământ din sectorul 1, care au nevoie de lucrări urgente de reabilitare și modernizare. De asemenea, vom aloca sume adiționale Spitalului de Arși și Spitalului Grigore Alexandrescu, pentru funcționare și dezvoltare, pe baza solicitărilor punctuale primite în discuțiile cu managementul spitalelor. Sumele vizează proiectarea și execuția sistemelor de detecție a concentrației de oxigen în zone cu risc de incendii în spitalul Grigore Alexandrescu - 648 mii lei”, se precizează în comunicatul citat.

Alte proiecte importante propuse de consilierii PNL pentru bugetare sunt modernizarea străzilor Chitila Triaj și Câmpul cu Maci, „care nu au nici măcar utilități în acest moment și sunt neasfaltate”, dar și credite bugetare pentru achiziția de terenuri în vederea amenajării de parcări.  

Nu în ultimul rând, „PNL Sector 1 o somează public pe Clotilde Armand să deblocheze proiectele de HCL depuse de grupul consilierilor PNL pe parcursul ultimului an și să înceteze acest abuz fără precedent. Am propus proiecte extrem de importante pentru cetățenii sectorului 1, care sunt blocate abuziv de primar, nefiind trimise în direcțiile de specialitate pentru avize. Astfel, nu pot fi aduse pe ordinea de zi a Consiliului local. Proiectele PNL vizează organizarea de piețe volante, dezvoltarea infrastructurii pentru încărcarea mașinilor electrice, amenajarea de parcuri și parcări, apă curată pentru școlile din sectorul 1, biblioteci publice etc. Acest blocaj este o încălcare flagrantă atât a legii, cât și a dreptului la reprezentare a cetățenilor acestui sector, care au votat și componența Consiliului Local, nu doar un primar-jupân, care sfidează legile, instituțiile țării și oamenii pe care îi reprezintă. Solicităm instituțiilor abilitate să se auto-sesizeze cu privire la aceste grave abuzuri”.

PNL Sector 1 votează bugetul cu două condiții

PNL Sector 1 votează bugetul cu două condiții care nu sunt negociabile: „punerea urgentă în legalitate, în conformitate cu punctul de vedere al Curții de Conturi, și încetarea imediată a abuzurilor, respectiv supunerea la vot a proiectelor de hotărâre depuse până în prezent. Sesizăm totodată că nici până în ziua de azi Viceprimarul PNL nu are delegate atribuții, un alt exemplu de comportament absurd și abuziv”.

„Aveți șansa să faceți ceea ce vă cere legea și bunul simț, doamna Armand. Dacă vă pasă cu adevărat de cetățenii acestui sector, pe care și noi i-am convins să vă acorde votul în 2020, lăsați campaniile de imagine (primarul Kievului are lucruri mai importante de făcut decât să fie prezent pe pagina dvs. de Facebook, pentru un pumn de like-uri), încetați abuzurile și circul, faceți administrație. Așa cum am procedat până acum, vom fi partenerii tuturor proiectelor făcute în interesul oamenilor și cu respectarea legii”, a conchis PNL Sector 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel