PNL se delimitează de ceea ce s-a întâmplat la spitalul din Urziceni. Primarul nu mai era în PNL, iar managerul de spital și-a pierdut calitatea de membru
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
captură video
captură video
Un tânăr de 32 de ani a murit după ce a fost trimis acasă cu dureri în piept, în noaptea de duminică spre luni, de la Spitalul Municipal din Urziceni. Câteva ore mai târziu, o tânără de 24 de ani a fost lăsată să nască, pe trotuar, în fața spitalului, motivând lipsa medicului de gardă specializat în obstetrică - ginecologie. Dincolo de fapte, nici atitudinea medicilor nu ar putea fi descrisă drept prietenoasă, din contră. 

”Cele întâmplate ieri la spitalul din Urziceni stau, categoric, sub semnul inadmisibilului. PNL Ialomița dezaprobă cu fermitate și se delimitează de astfel de comportamente degradante și de neconceput atunci când vorbim de dreptul la servicii medicale de urgență în sistemul de stat. Managementul și modul de acțiune în acest caz, atât din partea Primăriei Urziceni, cât și a conducerii spitalului, au fost profund incorecte. Primăria ar fi trebuit să monitorizeze cu atenție managementul Spitalului Urziceni şi să ia măsuri în consecință.

Este important de știut că primarul municipiului Urziceni, domnul Sava, a fost suspendat din calitatea de Preşedinte al Organizației PNL Urziceni încă din februarie 2022. În ceea ce privește conducerea spitalului, cerem public demisia doamnei director Ianuș din toate funcțiile deținute, pentru modul defectuos în care a gestionat activitatea unității.

De asemenea, menționăm ca doamna Ianuş şi-a pierdut calitatea de membru al PNL Ialomița.

Facem un apel pentru o anchetă serioasă și aplicarea măsurilor care se impun. Avem obligația de a garanta acces liber la serviciile de sănătate din sistemul public la nivelul tuturor comunităților și tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, probleme de sănătate, vârstă sau sex. În România anului 2023, una pentru care mulți manageri de comunități locale de bună-credință muncesc, cele întâmplate ieri la spitalul din Urziceni sunt inadmisibile. Avem datoria fermă de a corecta urgent aceste derapaje, oriunde s-ar întâmpla” a transmis PNL Ialomița, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel