PNL răspunde PSD după atacul cu privire la pensii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Deputatul Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a transmis un mesaj după atacul lansat de PSD pe tema creșterii pensiilor.

"În anii în care a fost la guvernare, Partidul Național Liberal a fost consecvent în demersurile făcute pentru a sprijini pensionarii.

Guvernul condus de PNL a crescut pensiile atât la 1 septembrie 2020, când punctul de pensie a crescut cu 14% (de la 1.265 lei la 1.442 lei), cât și la 1 ianuarie 2022, când a fost majorat punctul de pensie cu 10% (de la 1.442 lei la 1.586 lei).

Totodată, pentru a veni în sprijinul pensionarilor afectați de creșterile de prețuri, guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a acordat un sprijin financiar în luna ianuarie celor cu pensii mai mici sau egale cu 1600 de lei. Iar, în luna iulie, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2000 de lei au primit un alt sprijin financiar în valoare de 700 de lei.

În continuare, PNL consideră că pensiile trebuie să crească și căutăm soluțiile prin care această majorare să fie cât mai aproape de rata inflației, ținând cont și de limita în care poate fi sustenabilă de la bugetul de stat. Atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Nicolae Ciucă au spus foarte clar că pensionarii din România nu pot și nu trebuie să suporte efectele inflației.

PNL a majorat pensiile când a fost la guvernare și o va face și începând cu anul viitor.", a scris Ionuț Stroe, pe pagina sa de Facebook.

PSD a lansat miercuri un atac la președintele Klaus Iohannis și la foștii lideri PNL...

Răspunsul PNL vine după ce PSD a lansat miercuri un atac la președintele Klaus Iohannis și la foștii lideri PNL, Florin Cîțu și Ludovic Orban, în cadrul unui clip postat pe pagina de Facebook, în care acuză faptul că ”pentru dreapta, creșterea pensiilor nu a fost o prioritate”.

În video-ul de 50 de secunde, PSD reia declarațiile critice la adresa președintelui făcute de Marcel Ciolacu vineri, la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PSD Ialomiţa, pe care le asociază cu figurile lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

„Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, fiindcă chiar dacă acum toată lumea îşi dă cu părerea şi am intrat chiar într-o zonă penibilă de avansare de procente pentru a mări pensiile. Nu am nicio reţinere să-i reamintesc preşedintelui Klaus Iohannis că, atunci când era domnul Cîţu premier şi nu aveam nici criză energetică, nici război în Ucraina, eram după pandemie, domnia sa spunea că nu sunt bani să creştem pensiile şi trebuie să calculăm foarte bine”, a zis Marcel Ciolacu în clipul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel